VOZAČ KOJI JE NALETIO NA DJEČAKE I POBJEGAO PREDAN U PRITVOR: / Dječaku operiranom zbog izljeva krvi u mozak i dalje ugrožen život

Image
Foto: ePodravina

Protiv 77-godišnjeg osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku

14.6.2019.
8:38
ePodravina
VOYO logo

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu i nije pružio pomoć, protiv 77-godišnjeg osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je u petak ujutro Policijska uprava koprivničko-križevačka. Teško ozlijeđeni devetogodišnji dječak u četvrtak je iz koprivničke bolnice prebačen u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti te je u poslijepodnevnim satima podvrgnut neurokirurškoj operaciji nakon koje mu je stanje bilo stabilno, ali je i dalje životno ugrožen. Osmogodišnjak je prošao bez ozljeda.

Vozač je u srijedu nešto prije 19 sati naletio na njih na biciklima u mjestu Goričko i zatim pobjegao, no uhićen je te večeri. Zbog neprilagođene brzine sletio je sa županijske ceste u južni odvodni kanal, a zatim se vratio na cestu gdje je u zanošenju udario prvo u jedno dijete na biciklu, a zatim i u drugo. Djeca su odbačena u sjeverni kanal. U kanal je sletio i automobil, ali se vozač vratio na cestu i bez zaustavljanja pobjegao s mjesta nesreće. Djeca su, utvrdila je policija, upravljala biciklom nepropisno sjevernim prometnim trakom bez zaštitne kacige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMETNA NESREĆA KOD KOPRIVNICE: /

Vozač naletio na dvojicu dječaka pa pobjegao s mjesta nesreće, ispala mu tablica

Image
PROMETNA NESREĆA KOD KOPRIVNICE: /

Vozač naletio na dvojicu dječaka pa pobjegao s mjesta nesreće, ispala mu tablica

Nakon operacije dječak je stabilno, ali i dalje vitalno ugrožen

Stradali dječak jučer je podvrgnut operaciji zbog izljeva krvi u mozak u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici. Kako je jučer Index doznao od ravnatelja Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Gorana Roića, dječak je stabilno, međutim, još uvijek je ugrožen.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

Thinkstock

"Operacija je tehnički uredno protekla, sanirane su ozljede, evakuiran je hematom i zaustavljeno je krvarenje. Dječak je stabilno, ali je i dalje vitalno ugrožen. On je na respiratoru na intenzivnoj njezi uz intenzivno praćenje. Sljedeći sati i dani će nam ukazati u kojem smjeru to sve ide", rekao je Roić te poručio da su sljedeća 24 sata kritično razdoblje da sve bude dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeća 24 sata su kritično razdoblje da sve bude dobro. Sve što se tiče jako zahtjevnog zahvata, ekstenzitet i mjesto ozljeda, sve je tehnički uredno prošlo i nadamo se najboljem, ali intenzivno pratimo sve vitalne funkcije da bismo uočili njegovo stanje", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo