nepromišljeni 'pokloni' / Volonteri obustavili blagdanska udomljavanja kunića: 'Ne donosite ishitrene odluke jer poklon za pod bor obično završi na ulici!'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Objasnili su da prekid udomljavanja prestaje s 1. siječnjom, a nadodaju da svi koji su zainteresirani za udomljavanje će takvu odluku razumijeti i poduprijeti

19.12.2017.
21:12
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

"Na deset dana obustavljamo udomljavanje kunića jer ćemo tako pokušati izbjeći da naši uhonje završe kao darovi pod borom, ali i iskazati solidarnost sa svim drugim životinjicama koje se kupe ili 'udome pod bor' da bi koji mjesec poslije završili kao beskućnici", objavili su volonteri Udruge Mrkvica - Utočište TarraLand, koji se brinu o napuštenim kunićima i vode azil.

Objasnili su da prekid udomljavanja prestaje s 1. siječnjom, a nadodaju da  svi koji su zainteresirani za udomljavanje će takvu odluku razumijeti i poduprijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voljeli bi kad bi njihov primjer slijedili i pet shopovi jer su životinje "za pod bor" uglavnom nepromišljene i ishitrene odluke, a rezultat je poguban po životinju, a pogotovo kuniće. Oni nemaju nikakve šanse za preživljavanje na ulici, jedino je pitanje hoće li njihova smrt biti brza ili spora.

"Ljudi su nas znali nazvati i pitati mogu li dobiti kunića za Božić, zbog čega smo oduvijek izbjegavali udomljavanje u ovo doba godine. Zato nam se nijedan uhonjica nije vratio, ali smo primijetili kako na proljeće dolazi do ogromnog porasta broja napuštenih kunića, koji nam dolaze u azil. To su oni božićni slatki mali stvorovi, koji su kupljeni u trgovini i nakon nekoliko mjeseci ljudima su jednostavno dosadili pa su ih izbacili van", kaže volonterka Ana za Jutarnji list i napominje kako Udruga trenutačno brine o 40-ak kunića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo