dramatično jutro / Voda ušla u Dioklecijanove podrume, kafiće i restorane... Vatrogasci izvlačili vozača i auto iz vode na Poljudu

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

U samom središtu grada je kišnica ušla u unutrašnjost ugostiteljskih objekata

5.12.2021.
12:15
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Obilna kiša praćena grmljavinom i povremenom tučom, koja je od ranog jutra zahvatila Split, potopila je dio gradskih prometnica zbog čega su na terenu vatrogasci, cestari, djelatnici vodovoda i kanalizacija, ali i policija, doznaje se od hitnih službi.

Zbog velike količine vode u Kaštelanskoj ulici na Poljudu jedno je vrijeme promet bio usporen sve dok voda nije istekla u odvode. Velike količine vode poplavile su zapravo skoro sva veća raskrižja u gradu, a u samom središtu grada je kišnica ušla u unutrašnjost ugostiteljskih objekata, baš kao i u Dioklecijanovim podrumima. Dio osobnih automobila u gradskom kvartu Spinut završio je pod vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Obilna kiša 'potopila' dijelove Splita! Prometnice pod vodom, neke su i zatvorene

Image

Obilna kiša 'potopila' dijelove Splita! Prometnice pod vodom, neke su i zatvorene

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita su rekli da su do 11 sati imali desetak intervencija uglavnom ispumpavanja vode iz okna lifta ili poslovnih prostora, prizemnih prostorija, jednog su vozača i njegovo osobno vozilo izvukli iz vode na Poljudu. 

"Imali smo intervencija, ali čak manje nego što smo se nadali. Otprilike desetak intervencija na koje je osim nas išao i DVD Split. Intervenirali smo na nekoliko mjesta u gradu, potom na Žnjanu, Kopilici, Brdima, Spinutu. Uglavnom se radilo o velikom slijevanju vode uslijed začepljenja šahtova. Kolege iz DVD- a Split su uklanjali stablo koje je palo na Marjanu", rekao je dežurni operater u JVP-u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno u Splitu ne pada kiša, puše jugo i oblačno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo