Vlč. Vuković savjetuje na Fejsu, ali ne ispovijeda

'Imam oko 300 prijatelja, a 68 su još na čekanju.

9.10.2010.
11:05
VOYO logo

Velečasni Ljubo Vuković ima 48 godina, župnik je u Gajnicama i jedan je od rijetkih svećenika koji ima profil na Facebooku. Da otvori profil "nagovorio" ga je mlađi kolega, 28- godišnji kapelan Igor Grahovac - Fedešin, koji je otvorio internet-stranicu župe i stranicu na Facebooku posvećenu krizmanicima.

"Imam oko 300 prijatelja, a 68 su još na čekanju. Facebookom vodim duhovne razgovore te sam mnogima na taj način i pomogao", ispričao je za 24sata velečasni Vuković, koji obožava "chatati" na Facebooku. S obzirom da se njegovi brojni prijatelji nalaze van zemlje, Fejs mu, kaže, dobro dođe. Svjestan je njegovih negativnih strana, al' se s njima još nije susreo. Stoga nije stavljao svoje fotografije, nego su ih stavljali drugi u raznim albumima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi mladi možda će se za nekoliko godina sramiti svojih objavljenih fotografija na ‘fejsu’ pa ih često na to i upozorim", govori velečasni Vuković i dodaje kako se ispovijed ipak ne može obaviti "chatom".

Taj moderni svećenik, osim što se služi popularnom društvenom mrežom, snima i CD-e duhovne glazbe te trenira tenis. U Gajnicama je župnik već četiri godine, a profil na Facebooku otvorio je prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapelan Igor kaže kako mu je stranica na Facebooku posvećena krizmanicima odlično došla kako bi slao informacije o vjeronauku.

"E-mail je za mlade prespor. Zato sam odlučio kontaktirati ih 'fejsom', na kojemu su ionako stalno. Ako već tipkaju, neka barem tipkaju nešto korisno", rekao je kapelan Igor za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo