incident na mljetu / Vlasnik restorana pokušao izgurati susjeda autom sa ceste pa nasrnuo na njega pilom

Image
Foto: Vijesti.hr/Boris Scitar/PIXSELL

Vicko Sršen postao je poznat javnosti kao vlasnik mljetskog restorana u kojemu je pretprošlog ljeta gostima naplaćena butelja vina čak 21 tisuću kuna

26.6.2018.
20:18
Vijesti.hr/Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom vikenda, 43-godišnji Vicko Sršen 'Konki' pokušao je svojom Ladom Nivom izgurati auto svog susjeda Zorana Lukovića s uske otočne ceste na Mljetu. Vicko Sršen postao je poznat javnosti kao vlasnik mljetskog restorana u kojemu je pretprošlog ljeta gostima naplaćena butelja vina čak 21 tisuću kuna.

Prema riječima Zoranove supruge, nasilni ugostitelj Sršen najprije je svojim vozilom nasrnuo na njihov Citroen Berlingo, a zatim je na njezinog supruga krenuo motornom pilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok se moj suprug autom penjao uskim putem uz brdo prema nekoliko kilometara udaljenim Goveđarima, ne umanjujući brzinu približavala im se s uzvisine Lada Niva. Sršen se s teškim vozilom zabio u našeg Berlinga, pokušavajući ga izgurati s ceste. Suprug je zakočio, izišao iz vozila te pitao Vicka je li normalan, što radi i što mu to treba“, rekla je Tamara Luković za Slobodnu Dalmaciju i dodala kako ga je Sršen počeo vrijeđati na nacionalnoj osnovi i zaprijetio kako će mu 'riješiti ženu i obitelj'.

Inače, obitelj Luković te je večeri organizirala izložbu u galeriji Stara kula koja se nalazi u njihovoj kući. Tamara Luković objasnila je da su od nje napravili središte kulturnog života cijelog otoka Mljeta. U 15 godina rada, osim galerije, izgradili su i obiteljske apartmane koje je britanski The Telegraph smjestio u 'top 30' na Mediteranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izložbi su trebale sudjelovati i dvije splitske glazbenice koje su se također našle u autu za vrijeme incidenta. Cijeli događaj je prijavljen policiji, no Sršen je došao na izložbu. Iako je u početku šutio, ubrzo je počeo dobacivati neugodne i drske komentare bivšem ravnatelju Nacionalnog parka Mljet Marinu Perkoviću koji je trebao otvoriti izložbu podmorskih slika i slikovnice za djecu.

Policija je došla četiri sata nakon poziva i time je spriječen novi incident. Policija ga je odvela u dubrovačku policijsku postaju, a nakon istrage je priveden u Državno odvjetništvo gdje mu je sudac dubrovačkog Županijskog suda odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima susjeda, razlog njegovog krajnje neugodnog ponašanja krije se u tome što su ga napustili kuhar i konobari. Taj potez ne čudi susjede jer, kako kažu, loše ih plaća. Dodaju da je sve 'začinilo' rješenje od 512 tisuća kuna koje su mu određene kao porezni dug.

Nakon strave koju proživjeli, Lukovići su odlučili da je dosta terora. Iako je pred njima sezona u koju su već dosta uložili, ne žele više živjeti tamo. "Vrijeme je da odemo s otoka jer nećemo više strepiti za život obitelji. Dosta je života u strahu, nećemo da nam se djeca ugledaju u nasilnika i uz sav naš trud da kopiraju i prihvate Sršenovo nasilničko ponašanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju kako općina ništa nije učinila da bi se stanje popravilo te da ih još uvijek nije kontaktiro načelnik općine Đivo Market iako su prošla već četiri dana od incidenta, piše Slobodna Dalmacija.

>> Vino s Pelješca platili čak 21 tisuću kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Oglasio se vlasnik restorana s Mljeta koji je prodao bocu vina za 21 tisuću kn: 'Kapetan koji se žali ne zna ništa o tome'​

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo