VLASNICI TERETANA OČAJAVAJU: / 'Mi smo stali na stup srama i bili žrtveno janje, a kad pogledate pirove, momačke, djevojačke, restorane...'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Ako sada krenemo u drugi lockdown dogodit će se veliki gubici, oni i ovako nemaju zalihe, muče se.

28.8.2020.
10:34
RTL/Screenshot
VOYO logo

Splitsko-dalmatinska županija živi pod najrigoroznijim mjerama od izlaska Hrvatske iz karantene. Gotovo svugdje maska je, kako kažu u tamošnjem stožeru, pod mus. No mjere nisu dobro primljene, a najglasniji su vlasnici zatvorenih teretana. Tvrde da je odluka nepravedna i traže od Vlade da im nadoknadi štetu, javlja RTL.

Unatoč svim epidemiološkim mjerama kojih se pridržavaju, teretane su morale zatvoriti vrata. Nije pomoglo ni mjerenje temperature ni dezinfekcija jer idućih 14 dana nema vježbanja u fitness centrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo stali na stup srama i bili žrtveno janje, a kad pogledate pirove, momačke, djevojačke, restorane koji su prepuni, oni koji su se prije smatrali leglom zaraze i pandemije, nitko njih ništa ne dira", kaže Joško Bašić, voditelj fitness centra Joker.

Image
CAPAK ODGOVORIO NA PITANJE KOJE SVE ZANIMA: /

Kako razlučiti da se netko zarazio baš u teretani, a ne u noćnom klubu ili restoranu?

Image
CAPAK ODGOVORIO NA PITANJE KOJE SVE ZANIMA: /

Kako razlučiti da se netko zarazio baš u teretani, a ne u noćnom klubu ili restoranu?

Traže podmirenje plaća

Udruga Glas poduzetnika je zatražila od Ministarstva financija podmirenje plaća i otpis doprinosa djelatnicima svih teretana i fitness centara koji su zatvoreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako sada krenemo u drugi lockdown dogodit će se veliki gubici, oni i ovako nemaju zalihe, muče se... Zatvaranjem će se opteretiti državni proračun i onda ćemo tražiti sredstva da se podmiruju plaće radnika za ovaj period", upozorila je Ivana Ožegović, koordinatorica Odbora za sport udruge Glas poduzetnika.

Odluka nije nepromišljena?

Ministar zdravstva Vili Beroš tvrdi da je zaraza otkrivena u četiri fitness centra te da odluka o zatvaranju nije nepromišljena. "Sigurno imaju egzaktan broj, lokaciju i nazive teretana i siguran sam da tu odluku nisu donijeli naprečac. Svi smo vrlo svjesni koliko svaka takva odluka ima utjecaja na zaposlene i vlasnike, ali morate nam dopustiti da u ovom trenutku očuvanje zdravlja bude na prvom mjestu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uistinu ćemo morati područja parcijalno zatvarati gdje se uoči žarište. Ja sam vidjela da su se jako uzbudili oko teretana i vjenčanja, ali ljudi moraju shvatiti da nikome nije u interesu da se bolest širi", rekla je ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Maske u zatvorenim dijelovima ugostiteljskog objekta su obvezne osim pri konzumaciji jela i pića, a broj uzvanika na vjenčanjima spao je na 50. Iako su maske obvezne samo u zatvorenom, neki ih više ni na otvorenome ne skidaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo