odmor je završio / Vladini ministri vraćaju se s godišnjeg: doznajemo prve projekte na kojima će Vlada raditi ove jeseni

Uglavnom dvotjedni godišnji odmor ministrima je danas - završio. Vidjeli smo da je nekima od njih povratak na posao počeo obilaskom požarišta, ali sutra bi svi, zajedno s premijerom trebali biti u Zagrebu

21.8.2017.
18:58
VOYO logo

Ministar rada – ponovno radi. Godišnji odmor je završio, a posao je započeo na terenu u Delnicama.

Nakon premijerove packe zbog trgovinskog rata koji je izazvao Pravilnikom na posao se, uvjeravaju iz njegovog ministarstva, vratio i Tomislav Tolušić. A do večeras u Zagreb će se morati vratiti svi ministri jer ih je premijer sutra sazvao na sastanak u Vladi. Tamo je Plenković već stigao, a još sinoć je bio u Istri, na trci za prstenac. Ove jeseni Vlada trči prema gospodarskom oporavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznajemo da se, uz ostalo, radi na novom Zakonu o strateškim investicijskim projektima, reformi sustava plaća u državnoj službi, ali i na novom Zakonu o upravljanju državnom imovinom.

Do kraja godine prodajom državne imovine treba namaknuti milijardu i 400 milijuna kuna, a dosad je u državnu blagajnu sjelo manje od trećine tog iznosa. Ubrzanu rasprodaju ministar Marić želim potaknuti novim Zakonom koji u rujnu stiže u sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer je nasljeđeno podosta problema, imovina je nesređena, predmeti zapušteni, imovinsko pravni odnosi nesređeni", Goran Marić, ministar za upravljanje državnom imovinom.

Što će biti sa spornim porezom na nekretnine, odnosno dokada će vrijediti premijerova odgoda; u Vladi - nema dogovora, no utjecaj na tržištu nekretninama već se osjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka neizvjesnost na tržištu nije dobra zato što kod kupaca i prodavatelja stvara osjećaj nesigurnosti", Boro Vujović, Udruženje poslovanja nekretninama pri HGK.

A da će isplate subvencija na stambene kredite sigurno biti, najavljuje potpredsjednik vlade Štromar kojem je to glavni fokus ove godine. I ministrica Divjak se vratila, a glavni cilj joj je ubrzavanje reforme obrazovanja. No to ovisi i o šefici premijerovog Povjenstva koja početkom rujna treba predati nacrt akcijskog plana za provedbu strategije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo