o bmw-u i jugu 45 / Vladin plan za Inu - prodaj jeftino, kupi skupo

Idućih dana i tjedana u novinama i na televiziji slušat ćete i čitati gomile analiza o isplativosti ove transkacije

Zoran Šprajc

26.12.2016.
21:48
VOYO logo

Ovog Božića Djed Mraz svih medija bio je Andrej Plenković. Svojom Badnjom objavom o reotkupu dionica Ine premijer je sve medije spasio blagdanske suše i na tome mu trebamo biti zahvalni, ali po svemu sudeći to će biti i sve što će Andrej Plenković ovom objavom spasiti.  

Naime, idućih dana i tjedana u novinama i na televiziji slušat ćete i čitati gomile analiza o isplativosti ove transkacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali sve se svodi na ovo.

MOL je 49 posto dionica Ine koje Vlada sada želi otkupiti ukupno platio oko 10 i pol milijardi kuna. U to doba kad su Inu prodavali i SDP i HNS i HDZ to je još bilo dobrostojeće vozilo, nešto poput BMW-a serije 7 poznatog Ininog dilera Ive Sanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E, ali da bi sad tih 49 posto dionica Ine Vlada otkupila natrag, po trenutnim burzovnim cijenama, s kamatama i odštetama trebala bi MOL-u platiti između 15 i 20 milijardi kuna. S tim da za te pregoleme novce više natrag ne dobivamo BMW serije 7, nego do krajnjih granica izraubani Jugo 45 u kojem bi nas eto malo vozio Andrej Plenković.

Image

MOL bi dakle na toj transakciji zaradio desetak milijardi, plus sve milijarde  koje je posljednjih desetak godina zaradio u Ini, a Vlada bi još jednom zadužila i našu djecu i djecu naše djece. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda bi sve skupa i vrijedilo novaca da je ikad itko uspio od Juga 45 napraviti BMW.

Ali evo sad se našao tim mehaničara koji misli da to može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako još niste sigurni koliko je to besmislena ideja možete biti potpuno sigurni koliko je ideja  besmislena kad se s njom smjesta slože i SDP i HNS.

I Davor Bernardić i Ivan Vrdoljak odustali su i od božićnog ručka kako bi odmah dali potporu Andreju Plenkoviću. Dakle, tri stranke koje koje su nas zajedno s Inom dovezle na začelje Europe sada bi skupa sjele za volan, ali ovaj put s Božom Petrovom, koji još ne zna ni gdje su komande, i u tom Jugu nas provozali za dvadeset milijardi kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovo božićno vrijeme na to je sasvim primjereno reći - Bože me sačuvaj.   

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču