Vlada zaposlila 40 ljudi

Vlada je donijela odluku o potrebi zapošljavanja u svrhu jačanja kapaciteta javne uprave za realizaciju investicijskih projekata.

16.5.2013.
13:13
VOYO logo

"U ova četiri mjeseca investiranja naših radnih skupina za investicije utvrdili smo da postoje uska grla u državnoj administraciji za provedbu javnih projekata i s ovim odlukom idemo vrlo konkretno zaposliti ljude u određenim ministarstvima i državnim upravama", pojasnio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić.

On je najavio kako će se na sličan način i ubuduće pokrivati kritične segmente državne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jedna riječ o metodologiji. Dakle, ova Vlada je stavila pod kontrolu zapošljavanje u državnim službama i javnoj upravi i ovaj način donošenja posebnih odluka Vlade je u funkciji daljnje kontrole zapošljavanja, a u svrhu i racionalizacije javnog sektora s obzirom da je u vremenu krizu u mandatu ranije Vlade broj zaposlenih u javnom sektoru je porastao za čak 12 tisuća dok je u isto vrijeme u privatnom sektoru čak 180 tisuća ljudi ostalo bez posla", napomenuo je Grčić.

'Vlada na ovaj način kontrolira zapošljavanja'

Radi se o neravnoteži o kojoj treba voditi računa, dodao je Grčić i naglasio da Vlada na ovaj način kontrolira zapošljavanja. Inače, iz Vlade se doznaje kako je za vrijeme njihovog mandata iz javnog sektora izašlo 3.360 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo i kako je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas predstavio Izvješće o radu Državnog inspektorata u 2012. Rekao je kako je u prošloj godini bilo 103.000 inspekcijskih nadzora, od čega su u 45 posto slučajeva utvrđene povrede propisa.

Na Vladi je predstavljen Nacrt prijedloga zakona o obrtu. Ministar Gordan Maras rekao je da je najvažnija novost za obrtnike u odnosu na stari zakon uređenje odgovornosti obrtnika za obveze nastale u obavljanju obrta. Također konačnim prijedlogom zakona o predškolskom odgoju donijeta uvodi se obvezni predškolski odgoj godinu dana prije osnovne škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo