bez opoziva? / Vlada uz Dalić: SDP i Most pokrenuli rušenje potpredsjednice Vlade, Plenković šuti, ministri je brane

Potpisi bi se trebali početi skupljati sutra, a predati najkasnije do sredine tjedna. Kako iz HDZ-a poručuju da neće odugovlačiti rasprava u Saboru, mogla bi se održati sredinom ožujka

1.3.2018.
18:53
VOYO logo

Uz odgovornost zbog odabira povjerenika Ante Ramljaka koji je za savjetnike angažirao svoju bivšu tvrtku Texo Management, MOST spočitava i da se Dalić nije izuzela od donošenja odluka o INI, iako joj je suprug član Uprave. SDP ju pak krivi za neprovođenje Lex Agrokora jer je kao resorna ministrica propustila imenovati zamjenike. Na sjednici Vlade Dalić danas nije bila, već je otišla na iransko-hrvatski gospodarski forum, a iako opoziv premijer Plenković nije spomenuo, u njezinu su obranu stali ministri. 

HNS-ov potpredsjednik Vlade pak bio je nedorečen. Bez obzira na to hoće li je zahtjev za opozivom samo okrznuti ili srušiti, Martina Dalić u Saboru će na pitanja zastupnika morati odgovarati. Oporba skuplja prijedloge za predaju zajedničkog zahtjeva. Uz MOST prijedloge su dali SNAGA i SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo hoće li do sutra stići još kakav prijedlog, ako ne stigne usuglasit ćemo se oko teksta, skupiti potpise i ići onda dalje s procedurom daljnjom. Do idućeg tjedna će to biti predano", kazao je politički tajnik MOST-a Nikola Grmoja.

Na sjednici Vlade Dalić nije bila, u to je vrijeme otišla na iransko-hrvatski 
gospodarski forum. Iako Plenković na sjednici plan opozicije nije spominjao neki ministri u obrani su jasni - neće doći do opoziva Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A neki kao da su otvoreni za sve opcije.

"To je legitimno pravo i demokratsko opozicije da to traži, više puta su to tražili i za neke druge ljude u ovom mandatu. Neka ljudi to traže, pa će biti rasprava, pa će biti glasovanje, ne uzrujavam se zbog toga", izjavio je Oleg Butković (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladan, a i s odmakom, odgovor potpredsjednika Vlade iz redova HNS-a:

"Ako premijer podržava gospođu Dalić, onda je razumljivo što sam rekao", rekao je Predrag Štomar (HNS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisi bi se trebali početi skupljati sutra, a predati najkasnije do sredine tjedna. Kako iz HDZ-a poručuju da neće odugovlačiti rasprava u Saboru, mogla bi se održati sredinom ožujka. 

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo