zbog događaja u Korčuli / Vlada spustila Škori: 'Čekamo da se udostoji pojaviti pred novinarima'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Škoro se na incident u Korčuli osvrnuo na svom Facebooku, a prozvao je vladajuće

29.7.2019.
16:47
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Iz Vlade su odgovorili predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori koji ih je prozvao zbog privođenja muškaraca koji je premijera Andreja Plenkovića u Korčuli dočekao s natpisom "Ćaća".

"Vezano za događaj u Korčuli, nitko nije davao nalog policiji, već su policijski službenici nadležne policijske postaje na Korčuli postupili sami, sukladno zakonu. Predsjednik Vlade je štićena osoba i ne može davati niti daje naloge policiji da postupa", kazali su iz Vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Škoro se prije toga osvrnuo na incident na svom Facebooku.

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijelo vrijeme, od kada sam pogledao snimku s Korčule, ne mogu shvatiti onoga tko je dao policiji nalog za postupanje. Čime je čovjek koji drži natpis ugrozio bilo čiju sigurnost ili javni red i mir? Čak nije bio ni preglasan niti je ikoga vrijeđao. Kad dođeš u fazu da nemaš hrabrosti prići takvom čovjeku, popričati s njim i čuti što ga muči, nego na njega šalješ policiju, to je znak da si izgubio doticaj sa stvarnošću i sa svojim narodom", napisao je Škoro.

Dubrovačko-neretvanska policija izjavila je kako su pripadnici policijske postaje Korčula u jutarnjim satima na trajektnom pristaništu postupali prema 61-godišnjaku jer je "vikom narušavao javni red i mir".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog kršenja zakona o prekršajima protiv javnog reda o kojem će odlučivati sud", rekla je glasnogovornica policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo