Vlada smanjila broj ureda drzavne uprave

Vlada je usvojila konacni prijedlog Zakona o sustavu drzavne uprave. Tako ce umjesto 20 ureda drzavne uprave u zupanijama biti pet regionalnih ureda.

4.9.2014.
8:31
VOYO logo

Ured drzavne uprave za Dalmaciju obuhvacat ce podrucje Splitsko-dalmatinske, Sibensko-kninske, Zadarske i Dubrovacko-neretvanske zupanije. Ured za Slavoniju i Baranju bit ce nadlezan za Osjecko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku, Viroviticko-podravsku i Pozesko-slavonsku zupaniju. Sto se Zagreba tice, stvari ostaju iste jer je i dosad Grad Zagreb obavljao poslove iz djelokruga drzavne uprave, pise HRT.

Suglasnost za kreditno zaduzenje HAC-u

Dana je i suglasnost za kreditno zaduzenje Hrvatskim autocestama te Centru za restrukturiranje i prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog uredbe o dopuni Zakona o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju predstavio je ministar Tihomir Jakovina. Za obnovu poljoprivredne proizvodnje na poplavljenim podrucjima gdje je proglasena elementarna nepogoda izdvajamo 100 milijuna kuna, od cega 85% financira EK. Program ruralnog razvoja 2014.-2020., koji je poslan u Europsku komisiju, predvida 2,4 mlrd. kn potpora za poljoprivredu, rekao je.

Vlada je prihvatila i Izvjesce o koristenju sredstava proracunske zalihe Drzavnog proracuna za 2014. godinu, za srpanj 2014. godine. Ministar financija Boris Lalovac rekao je kako ce se u iducem rebalansu morati povecati dio proracunske zalihe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo