VLADA REAGIRALA NA LJUTITU REAKCIJU MILANOVIĆA: / 'Plenković zatvorene sastanke ne prepričava, to nije njegov stil'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

'Sve što je Plenković namjeravao kazati, rekao je prigodom izjava za medije, a zatvorene sastanke ne komentira ni ne prepričava'

17.7.2020.
15:43
Dalibor Urukalović/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović izjavio kako je njegova obaveza ukazivati na probleme, ocijenivši "ozbiljnim primitivizmom" to što je u javnost puštena vijest da je tijekom razgovora u četiri oka "docirao i pametovao" premijeru Andreju Plenkoviću, reagirao je glasnogovornik Vlade Marko Milić, javlja N1.

"Vezano uz današnju izjavu predsjednika Republike, u potpunosti odbacujemo bilo kakve aluzije da bi predsjednik Vlade ili netko iz njegova kruga prepričavao medijima detalje njihova sastanka prigodom predaje potpisa zastupnika koji daju potporu novoj parlamentarnoj većini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer se time ne bavi niti je to njegov stil. Sve što je namjeravao kazati, rekao je prigodom izjava za medije, a zatvorene sastanke ne komentira ni ne prepričava. Napominjemo da je od jučer u 15 sati predsjednik Vlade u Bruxellesu na nizu sastanaka kako bi se izborio za što bolju poziciju Hrvatske u pregovorima na Europskom vijeću o novom europskom proračunu i Planu oporavka EU-a", piše u reakciji iz Vlade.

Image
MILANOVIĆ SE NALJUTIO NA JEDNU VIJEST O JUČERAŠNJEM SUSRETU S PLENKOVIĆEM: /

'To je jako ružno i prilično ozbiljan primitivizam'

Image
MILANOVIĆ SE NALJUTIO NA JEDNU VIJEST O JUČERAŠNJEM SUSRETU S PLENKOVIĆEM: /

'To je jako ružno i prilično ozbiljan primitivizam'

'Ozbiljan primitivizam'

Podsjetimo, Milanović je okarakterizirao jadnima komentare koji su se pojavili nakon sastanka. "To je jako ružno i prilično ozbiljan primitivizam uopće da se netko usudi prepričavati razgovor dvojice ljudi u četiri oka i ne pamtim da se to dogodilo ikad. Bilo je puno konzultacija predsjednika i bivših predsjednika s predstavnicima stranaka, međutim nikada nikome nije palo napamet da to uopće komentira na ovakav način", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki mediji su tvrdili kako je Milanović prilikom davanja mandata za sastavljanje Vlade "docirao i pametovao" Plenkoviću, između ostalog i oko uloge Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo