NA ZATVORENOM DIJELU SJEDNICE / Vlada razriješila Tomislava Petrica koji je uhićen u aferi Softver zajedno sa Žalac

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Zdravko Marić imenovan je guvernerom, a Stipe Župan zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Azijskoj infrastrukturnoj investicijskoj banci

17.11.2021.
15:36
Hrvoje Jelavic/Pixsell
VOYO logo

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dosadašnjeg ravnatelja Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a (SAFU) Tomislava Petrica, koji je uhićen u aferi Softver zajedno s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac.

Temeljem prijedloga Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije razriješen je ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić imenova guvernerom

Zdravko Marić imenovan je guvernerom, a Stipe Župan zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Azijskoj infrastrukturnoj investicijskoj banci, sukladno Zakonu o potvrđivanju Statuta Azijske infrastrukturne investicijske banke (Narodne novine – Međunarodno ugovori, broj 7/21.).

Također je stavljen izvan snage zaključak Vlade od 24. srpnja 2019. godine kojim je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić imenovan za člana Skupštine društva Plinacro d.o.o., koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske.                            

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo