zatvorena sjednica / Vlada razriješila dvoje pomoćnika ministara

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Razriješeni su Mario Horvatić i Iva Hraste Sočo

26.9.2019.
14:02
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak zbog odlaska na novu dužnost razriješila, s danom 27. rujna, pomoćnika ministra vanjskih i europskih poslova Marija Horvatića, a na osobni zahtjev, s danom 30. rujna, razriješena je pomoćnica ministrice kulture Iva Hraste Sočo.

Državnoj službenici Dubravki Đurić Nemec Vlada je, s danom 1. listopada, dala ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za razvoj kulture i umjetnosti i međunarodnu kulturnu suradnju u Ministarstvu kulture, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razriješila je dosadašnju članicu Upravnog vijeća Hrvatskog hidrografskog instituta Irenu Relić, a novim članom imenovan je Marin Vuković, kao predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Novim supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između hrvatske vlade i vlade Azerbajdžana imenovan je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupštini društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o. Vlada je predložila opoziv dosadašnjih te izbor novih članova Nadzornog odbora Društva, u novom mandatnom razdoblju, temeljem provedenog postupka po Uredbi o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i načinu njihova izbora.

Predlaže se opoziv članova Sanija Ljubunčića, Tanje Major i Zdenka Simičića, zatim izbor Ivana Benete te ponovni izbor Sanija Ljubunčića i Tanje Major. Također, Skupštini društva predlaže se imenovanje Branka Lubine članom Uprave - direktora društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o. temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na mandatno razdoblje od četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo