Vlada prepolovila novčane nagrade za sportaše

Prijedlog uredbe o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada vrhunskim sportašima, predstavljen na sjednici Vlade u srijedu, je "na tragu vremena u kojem živimo", izjavila je premijerka Kosor.

30.12.2009.
17:26
VOYO logo

Sukladno teškim vremenima u kojima živimo, kako se izrazila premijerka Jadranka Kosor, Vlada je donijela prijedlog uredbe da se novčani iznosi državnih nagrada vrhunskim sportašima umanje za 50%.

Po predloženim izmjenama, sportaši koji osvoje zlato, srebro ili broncu na nekim od olimpijskih natjecanja ili svjetskih i europskih prvenstava u 2010. godini, dobit će upola manje novaca nego što su iznosile nagrade proteklih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog, ministar obrazovanja Radovan Fuchs istaknuo je kako će sad nagrade biti na razini onih u ostalim zemljama Europske unije, budući da je Hrvatska dosad davala najizdašnije nagrade za uspjehe svojih sportaša.

"Planirana sredstva u idućem proračunu će biti dostatna u skladu s ovom uredbom, a ne kao ranijih godina kad su se nagrade isplaćivale iz pričuve", rekao je Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo