SITNO BROJIMO DO PREDSTAVLJANJA REFORME: /

Hoće li rasti plaće, ali i trošarine na alkohol i cigarete?

Image
Foto: PIXSELL

Marić kaže kako će poreznu reformu danas predstaviti koalicijskim partnerima, a nada se i da javnost još samo 'nekoliko sati dijeli od predstavljanja porezne reforme'.

1.8.2018.
10:27
PIXSELL
VOYO logo

Uoči sjednice užeg kabineta Vlade na pitanja novinara na Markovu trgu odgovarali su ministri financija i gospodarstva, ZdrakoMarić i DarkoHorvat. Marić kaže kako će poreznu reformu danas predstaviti koalicijskim partnerima, a nada se i da javnost još samo 'nekoliko sati dijeli od predstavljanja porezne reforme'.

Na pitanje ostaje li povećanje doprinosa za zdravstvo u njegovu planu, Marić je kazao da u prijedlogu ne može gledati samo jedan izdvojeni segment.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da bi bilo lijepo i jednostavno da mogu samo i isključivo voditi brigu o porezima i doprinosima. No, u ovim okolnostima svi smo svjesni problema s kojim se suočava zdravstveni sustav i djelatnici u njemu, koji isporučuju jako dobru uslugu, a istodobno su traženi u EU-u", rekao je Marić, a prenosi N1.

Uvjerava da nikad nije rekao ni zagovarao da su rješenja tog sustava samo na prihodovnoj strani. Ovime, poručuje Marić, daje se pomoć i s prihodovne strane, no morala bi se rješavati i rashodovna strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O zahtjevu ministra MilanaKujundžića da se dignu trošarine na alkohol i cigarete, ministar financija kaže: "Treba uzeti u obzir činjenicu da Hrvatska ima najdulju kopnenu granicu izvan EU-a i treba voditi računa i o elementima evazije, a i pitanje kako bi se to odrazilo na tržište i domaću proizvodnju", poručuje.

Ministar Horvat poručuje da je ovo drugi korak porezne reforme i logični slijed onoga što se događalo prošle godine. "Vlada na ovome neće stati. Već sada razmišljamo o dodatnom rasterećenju gospodarstva pri kraju godine, od 1. siječnja dogodit će se još neke stvari", rekao je Horvat.

"Da bismo digli plaće mora se dogoditi sinergija administracije i realnog sektora jer i sami poslodavci trebaju biti svjesni toga da trebaju stvoriti sebi jedan efikasni alat kojim će moći čuvati kvalitetnu radnu snagu", zaključio je Horvat, a prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo