ČEKA SE REALIZACIJA / Vlada nakon 14 godina u Dubrovnik donijela projekte vrijedne 4,5 milijarde kuna

S južinom, u Dubrovnik je nakon 14 godina stigla zasjedati Vlada

1.2.2019.
18:45
VOYO logo

Prvi put nakon 14 godina Vlada je sjednicu održala u Dubrovniku. Za to vrijeme su se neke stvari promijenile, a spajanje mostom juga Hrvatske s ostatkom države je na vidiku. No mnoge želje i potrebe juga i dalje su ostale iste. 

Na jugu se nadaju da će Vlada ovaj put uslišiti dugogodišnje želje građana. Svoj potpis kao jamstvo stavili su na projekte ukupno vrijedne 4,5 milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S južinom, u Dubrovnik je nakon 14 godina stigla zasjedati Vlada.

''Budući da u Dubrovniku vole reći da kad je šilok, tj, jugo nije dobro donositi odluke, ja moram upozoriti javnost da smo mi ovo već sve analizirali u srijedu na užem kabinetu'', našalio se premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

Na stolu: 45 točaka, zaključaka i odluka. Povezivanje Dubrovnika s autocestom, brza cesta do zračne luke i povezivanje juga s ostatkom države pa bolja cestovna i lučka infrastruktura, isti su prioriteti kao i davne 2005. 

''Nije ovo popis lijepih želja, vi da provedete bilo koji veliki projekt taj projekt mora biti spreman. Ali realno ako pričamo o nekom vremenskom razdoblju to je minimalno pet do 10 godina'', napomenuo je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji smatra da bi sve to moglo ići i brže.

Od onoga što će biti realizirano u skorom vremenu injekcija je Ministarstva zdravstva od  milijun i pol kuna za gradnju dnevne bolnice u Metkoviću. Sredstva za ostale projekte neće tek pasti s neba.

''Pa dobro sad ako mislite da mi idemo po Hrvatskoj i dijelimo novce , pa sami znate da postoji državni proračun koji definira raspodjelu sredstava, pa lokalni proračuni ako ste misli da smo mi došli dijeliti novce to i nije takav slučaj'', kazao je ministar financija Zdravko Marić.

U županiji koja ima najmanje kilometara autoceste, biser-gradu u kojem i dalje nakon svake jače kiše voda nije za piće građani i građanke pozdravljaju dobru volju Vlade i nadaju se da ovaj put sve neće ostati tek mrtvo slovo na papiru.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo