IMENOVALI PRIVREMENOG NASLJEDNIKA DRAGANA KOVAČEVIĆA: / Ovo je v.d. predsjednika uprave JANAF-a; 'Plenković je naš vođa'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević

24.9.2020.
14:09
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar gospodarstva i energetike Tomislav Ćorić nakon današnje sjednice Vlade javnosti je objavio ime novog, privremenog predsjednika uprave JANAF-a. "Stjepan Adanić bit će novi vršitelj dužnosti predsjednika uprave JANAF-a", rekao je Ćorić.

Ratni gradonačelnik Varaždina, Tuđmanov savjetnik i brigadni general

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević, a do okončanja natječaja za novog predsjednika dužnost će obnašati Adanić, koji je aktualni član Uprave tog javnog poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adanić je rodom iz Lobora u Krapinsko-zagorskoj županiji. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a na Pravnom fakultetu magistrirao radno pravo. U JANAF-u je već godinama, gdje je isprva radio u u Sektoru pravnih, kadrovskih i općih poslova. U vrijeme Domovinskog rata bio je prvi ratni gradonačelnik Varaždina, zatim pomoćnik ministra obrane te vojni savjetnik ondašnjeg predsjednika Franje Tuđmana. Stekao je čin brigadnog generala Hrvatske vojske.

Plenković je 'vođa', a HDZ 'u srcima svih Hrvata'

Bio je i glavni pregovarač u razmjenama ratnih zarobljenika iz srbijanskih koncentracijskih logora. Od 2007. do 2011. godine obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član je HDZ-a i predsjednik stranačkog Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

N1 televizija podsjetila je na Adanićevu izjavu iz kampanje za izbore za Europski parlament 2019. kada je rekao: "Mi znamo koliko vrijedimo, mi znamo koliko vrijedi naš predsjednik Andrej Plenković koji ima domoljubnu, državotvornu notu u sebi, i europsku notu, to je naš vođa, ja bih rekao to je naš državnik. Nemojte zaboraviti da je HDZ u srcima svih Hrvata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo