'Vješanjem svojih slika Kosor je uvrijedila Tuđmana'

"Kada je Kosor došla na čelo HDZ-a mogli smo razgovarati o svim temama. U jednom trenutku, nakon toga rekla je: 'Čvrsto sam uzjahala konja i čvrsto držim uzde'.

25.3.2012.
14:29
VOYO logo

Izostala je politička vizija, nismo mogli očekivati veliki gospodarski preokret, a HDZ smo ostavili na vjetrometini hrvatske političke scene nasuprot ujedinjenoj Kukuriku koaliciji tako je ukratko gostujući u emisiji Nedjeljom u dva kandidat za novog šefa HDZ-a Darko Milinović definirao gubitak HDZ-a na izborima. U jednom trenutku Kosor je rekla: 'Čvrsto sam uzjahala konja i čvrsto držim uzde'. Od tada je počela graditi kult ličnosti.Na pitanje bi li pristao biti na čelu Pride povorke u Gospiću, Milinović je dao diplomatski odgovor.

"Demokršćanin sam, bit će to jedan od problema HDZ-a kako se odnositi prema Prideu – no od mene kao demokršćanina ne možete očekivati da stanem na čelo Pridea bio on u Gospiću, Zagrebu ili negdje drugdje. Ti ljudi žive oko nas i u tom smislu moramo biti tolerantni. Da se takva Parada organizira u Gospiću ne bih nikome zabranio da je ode pogledati i zabranio bih, koliko bi to bilo u mojoj moći, bilo kakve ekscese", odgovorio je Milinović na pitanje Ace Stankovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pogrešna je odluka da se zabrani odvijanje kampanje za unutarstranačke izbore u stranačkim prostorijama", kazao je Milinović. Na pitanje o odnosima s Kosor, odgovorio je da su njihovi osobni odnosi sada manje bitni.

"Pristojno je pozdravim kad je sretnem u Saboru. Odnosi bi trebali biti bolji, ne bi trebalo biti zadrške u komunikaciji", rekao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeđenje lika i djela Franje Tuđmana

Priznao je da je govorio o kultu ličnosti Jadranke Kosor.

"Kada je Kosor došla na čelo HDZ-a mogli smo razgovarati o svim temama. U jednom trenutku, nakon toga rekla je: 'Čvrsto sam uzjahala konja i čvrsto držim uzde'. Od tada je počela graditi kult ličnosti. Počela je vješati svoje slike po stranci. Nikad to ne bih napravio. Za mene je to vrijeđenje lika i djela Franje Tuđmana. U HDZ-u je čvrsto držanje uzdi prošlost. Moramo raditi na timu, jer je timski rad budućnost", poručio je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto Šeks nije tražena roba?

Za jednog od najmoćnijih HDZ-ovaca Milinović misli da se nije povukao na vrijeme.

"Da je Vladimir Šeks na kraju prošlog mandata Sabora rekao da prepušta svoje mjesto mlađima, danas bi bila jagma na čiju će stranu stati Šeks. Da se na vrijeme povukao, on bi danas bio tražena roba", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbio je govoriti o protukandidatima, odnosno jasno odgovoriti na pitanje koga od njih smatra najjačim konkurentom.

"Ne razmišljam na taj način o protukandidatima. Dosad sam prošao desetke izbornih skupova. Moja prva rečenica na tim skupovima je da im nisam došao nuditi med i mlijeko, već da tražim od njih da mu pomognu u formiranju jačeg i demokratskijeg, pobjedničkog HDZ-a", rekao je Milinović te naveo da se ne boji da bi mu glavni državni odvjetnik Mladen Bajić eventualnim otkrićima o crnom fondu HDZ-a mogao pomutiti planove za dolazak na čelo HDZ-a. Ponovio kako je 70.000 kuna koje je dobio u stranci otišlo na obnovu razrušene crkve što može potkrijepiti dokumentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sanader me razočarao odlaskom'

Milinović je izbjegao kritizirati Ivu Sanadera te usput pokušao sugerirati kako je bilo moguće suprotstaviti mu se na sjednicama stranke. No, da bi to argumentirao izabrao je prilično marginalnu temu.

"Bilo je niz situacija kada sa Sanaderom nisam imao isto mišljenje. Kada se, primjerice, dogovaralo o tome tko će govoriti na izvještajnom saboru HDZ-a, Sanader je htio da to bude samo on. Većina ih se složila. Rekao sam da mislim da to nije dobro. Sanader mi je kasnije dao za pravo i desetak nas je govorili. Dakle, moglo se izboriti za svoje mišljenje", prisjetio se Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene je Ivo Sanader razočarao svojim odlaskom", rekao je Milinović te doveo u pitanje službeno objašnjenje njegova odlaska.

"Obzirom na percepciju javnosti koja danas vlada o Ivi Sanaderu, razočarat će me ako je 10 posto toga istina i ako to potvrdi sud", kazao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorio je i o optužbama za seksualno zlostavljanje djece protiv bibinjskog župnika.

"Svi smo dužni podizati svijest i osuditi svaki oblik pedofilije. I Crkva u tome treba napraviti pomak. Crkva u konkretnom slučaju Bibinje treba surađivati s vlastima", rekao je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo