I ONI SU PROTIV GRADONAČELNIKA / Alkari: 'Nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskog odnosa'; Bulj im je odgovorio u tri rečenice

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Prepucavanje oko epidemioloških mjera u Sinju nastavljeno je obračunom Mire Bulja i Viteškog alkarskog društva

11.8.2021.
17:31
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

U tjednu prije Sinjske Alke, ali i za njena trodnevnog trajanje, novinske su stupce punila prepucavanja između sinjskog gradonačelnika Mire Bulja i predstavnika Nacionalnog stožera civilne zaštite te premijera Andreja Plenkovića.

Image
SVAĐA S DRŽAVOM OKO MJERA /

Miro Bulj završio u policiji! Inzistirao je da se glazba u Sinju pušta barem malo nakon ponoći

Image
SVAĐA S DRŽAVOM OKO MJERA /

Miro Bulj završio u policiji! Inzistirao je da se glazba u Sinju pušta barem malo nakon ponoći

Razlog svemu bio je Buljev zahtjev da se tijekom razdoblja od Alke do Velike Gospe dozvole "lakše" epidemiološke mjere i dulje radno vrijeme ugostitelja. U Stožeru su takav pristup odbili pravdajući se time da ne mogu davati iznimke te da trebaju čuvati trenutnu epidemiološku situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alkari protiv Bulja

Sve je moglo završiti Buljevim puštanjem glazbe u jednom kafiću iza ponoći, za što je i dobio optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira. No, u srijedu se saga nastavila nakon što su trojica najviših predstavnika Viteškog alkarskog društva objavila zajedničko priopćenje u kojem se ograđuju od Bulja, piše Jutarnji.

"Izražavamo žaljenje što gradonačelnik Grada Sinja gosp. Miro Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvog čovjeka grada. Kao dugogodišnji član Viteškog alkarskog društva, jedno vrijeme alkarski momak, potom i član Upravnog odbora, dobro je upoznat sa složenom organizacijom i odvijanjem manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskoga odnosa prema najvišim državnim dužnosnicima izbjegavanjem protokolarnih obveza. Ponašanjem na alkarskom trkalištu za Baru, Čoju i Alku, učestalim ulascima na stazu remetio je regularnost natjecanja, onemogućavajući jednake uvjete za sve alkare. Žalosti nas što je javnu funkciju koju obnaša očigledno pokušao iskoristiti za promociju svojih političkih ciljeva“, između ostalog, stoji u priopćenju, kojeg su potpisali predsjednik Upravnog odbora Stipe Jukić, predsjednik Časnog suda Boško Vladović te predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Markulin.

Buljeva je zadnja

No, da ne bude njihova zadnja, pobrinuo se Bulj na Facebooku objavom koju je naslovio "Alku moramo vratiti narodu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što HDZ-u služi se diglo na zadnje noge kako bi me oblatilo! Ja nastavljam služiti samo dragom Bogu, mom narodu i vlastitoj savjesti čuvajući tradiciju i vrijednosti našeg Sinja!

Sinj je zlatni buzdovan i od davnine junački megdan, Sinj kao i naša Alka su junaštvo i čojstvo, čast i stav, a ne kukavičluk i poltronstvo!", poručio im je Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo