VukovART festival / Visoko iznad Vukovara potezima četke i spreja, umjetnici od pročelja zgrada stvaraju umjetnička djela koja cijelom gradu daju potpuno novu vizuru

Image
Foto: RTL

Cijeli je grad zapravo nesvakidašnja otvorena galerija

26.5.2021.
20:30
RTL
VOYO logo

U Vukovaru se opet uređuju pročelja zgrada, ali ne zbog izbora ili novca dobijenog iz EU fondova. Riječ je o festivalu VukovART na koji su prIstigli street umjetnici svjetskog glasa. Cijeli je grad jedna velika galerija pa se na skelu s umjetnicima popeo i Tin Kovačić.

Visoko iznad Vukovara potezima četke i spreja, umjetnici od pročelja zgrada stvaraju umjetnička djela koja cijelom gradu daju potpuno novu vizuru. Pa i ako ste loše volje, prolazeći pored zgrade s čijeg pročelja vas ugledate ovakav pozdrav i vaše je raspoloženja odmah bolje.

10 svjetski poznatih streeart umjetnika s tri kontinenta pristigli su na 5 VukovART festival. Itekako dobro upoznati s herojskom povijesti grada oslikavajau deset novih umjetničkih dijela.

Cijeli je grad zapravo nesvakidašnja otvorena galerija, a kako bi potpuno uživali u muralima ponekad morate stati na točno određeno mjesto da ulovite trodimenzionalnu iluziju.

Više pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo