prvostupanjsko rješenje nezakonito / Visoki trgovački sud donio odluku: srušena Ramljakova podjela vjerovnika

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U obrazloženju presude Visoki sud naglašava da je prvostupanjsko rješenje nepravilno te da nije zasnovano na zakonu

27.4.2018.
14:09
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Visoki trgovački sud prihvatio je žalbe većeg broja Agrokorovih vjerovnika nezadovoljnih kriterijima za sastavljanje Vjerovničkog vijeće prema planu bivšeg povjerenika Ante Ramljaka, koji je predviđao pet skupina vjerovnika.

Podsjetimo, Trgovački sud u siječnju je prihvatio Ramljakov plan o razvrstavanju vjerovnika u pet skupina. U prvoj su vjerovnici čije su tražbine osigurane razlučnim pravima, u drugoj vjerovnici koji su imatelji obveznica s odgovarajućim jamstvima, u trećoj vjerovnici s odgovarajućim jamstvima jamstvima koji su sudjelovali u roll-up kreditu, u četvrtoj vjerovnici s odgovarajućim jamstvima koji nisu sudjelovali u roll-up kreditu, a u petoj vjerovnici u čiju korist nisu izdana jamstva i ne postoji odnos sudužništva niti regresnog dužništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Ramljakovog plana žalbe su podnijeli Franck, Addiko banka, Euroherc osiguranje, OTP banka, Vives Investment, Talal SpringsRemat Valley, Ben Oldman Special Situations Fund, Banque Pictet & Cie Sa, Splitksa banka i Sberbank. Sudje je prihvatio sve žalbe osim žalbe ruskog Sberbanka.

U obrazloženju presude Visoki sud naglašava da je prvostupanjsko rješenje nepravilno te da nije zasnovano na zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo