'ANEMIČAN SAM, SORRY' /

Pitali smo vas biste li se odazvali služenju vojnog roka. Bili ste više nego jasni

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Ne i sina ne bi dala, dovoljno što mu je otac branitelj. Nek idu oni koji se prave velikim Hrvatima, kaže jedna čitateljica.

30.9.2024.
15:15
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Ministarstvo obrane ispunilo je sve preduvjete za uvođenje obveznog vojnog roka početkom 2025., nedostaje tek politička potvrda u Hrvatskom saboru u razgovoru s premijerom Andrejem Plenkovićem i s predsjednikom države Zoranom Milanovićem.

Ministar Ivan Anušić najavio je kako su instruktori spremni, postoje tri lokacije za smještaj ročnika, a resorni ministar očekuje da će godišnje biti upućeno između 17 i 18 tisuća poziva hrvatskim mladićima starijima od 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našoj anketi pitali smo vas biste li se odazvali pozivu za služenje vojnog roka da vas sada pozovu. I, bili ste više nego jasni. Čak 71 posto reklo je da "nema šanse", odazvalo bi se tek 22 posto čitatelja, dok ne zna tek njih sedam posto.

Image

'Imam anemiju, sorry'

U svojim brojnim komentarima na našim društvenim mrežama čitatelji su iznijeli svoje mišljenje zašto su protiv ili za uvođenje vojnog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nek idu sinovi koji sjede u saboru, nek pokažu primjer drugima", kaže jedan čitatelj.

"Imam anemiju, sorry", komentirao je drugi čitatelj.

"Ne i sina ne bi dala, dovoljno što mu je otac branitelj. Nek idu oni koji se prave velikim Hrvatima", kaže jedna čitateljica.

Image
'REZULTAT JE NULA' /

Plenković nazvao Milanovića zlokobnim kršiteljem Ustava: 'Promašio je svoj mandat'

Image
'REZULTAT JE NULA' /

Plenković nazvao Milanovića zlokobnim kršiteljem Ustava: 'Promašio je svoj mandat'

"Nisam lud da idem dragovoljno na robiju od tri mjeseca i da me tamo maltretira neki PTSP-ovac koji je pun raznih frustracija i spaljenih ideala. Ova naša država postaje gora od Irana po pitanju ljudskih prava. Umjesto da ulažu novce u bolnice, staračke domove i pučke kuhinje, oni žele stvoriti neku vojsku od ljudi koje pretežno uopće ne zanima ni vojska niti razni ideali koje imaju razni spaljeni političari. Nek oni idu i nek ginu bespotrebno i neka ostave druge ljude na miru", komentirao je jedan čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje dite neće, ima i disciplinu i odgoj, a da gine za ova govna na vlasti ni u ludilu. Vidjeli smo zahvalnost koju su dobili naši djedovi, očevi, braća i sestre koji su bili u Domovinskom ratu", kaže čitateljica.

"Nema oćeš-nećeš: moraš, to je čast svakoga mladića. Ako nisi za vojnika onda si nitko i ništa", kaže jedan čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vojni rok treba. Današnja djeca su u takvom nekakvom svijetu iluzija da ne znaju preživjet s 18 godina. Ne znaju si jaje skuhat ni krevet složit. Složili smo djecu invalide. Treba im malo drila da steknu rutine da znaju preživjet", kaže čitatelj.

"U ozbiljnim državama se takva pitanja ne postavljaju, dobiješ poziv i ti ideš i kraj igre. To je obveza svakog punoljetnog i zdravog muškarca i ne vidim u čemu je problem ići u vojsku kako bi osnovne tehnike ratovanja savladali pa i samoobranu koja je itekako potrebna, a i disciplina koja svoje vrijednosti ima pa nisu naši stari prije bez razloga govorili citiram; tko nije za vojsku nije ni za ženidbu", komentirala je jedan čitateljica.

POGLEDAJTE VIDEO: Spominje se neslužbeni uzrok požara, tvornica peleta ipak spašena?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo