VIKEND PRED NAMA NEĆE BITI NIMALO PROLJETNI: / Kiša i hladnoća ne popuštaju, zapuhat će bura, bit će snijega

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U većini dijelova unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu današnji i sutrašnji dan najvjerojatnije će biti najhladniji dani u ovome mjesecu,

12.4.2019.
8:50
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vikend koji je pred nama neće biti "pravi proljetni" jer kiša i hladan vjetar kvare planove. Kiša, grmljavina, bura na Jadranu, a u gorju čak i snijeg sastavnice su vremenske prognoze kako za danas, tako i za predstojeća dva dana.

Više zimski nego proljetni ugođaj stvarat će i snijeg, koji će gotovo sigurno padati u višem gorju, uz mjestimično stvaranje pokrivača, a povremene pahulje pomiješane s kišom moguće su i u nekim nižim krajevima, uglavnom gorske i središnje Hrvatske. Ne smije se zanemariti ni mogućnost poledice, većinom u gorju, gdje će se temperatura zraka spustiti i na oko 0 °C - dio je prognoze meteorologa Zorana Vakuleobjavljene na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAD ĆE NAM SE VRATITI SUNCE? /

Tjedan je započeo uz pljuskove i grmljavinu, evo što možete očekivati idućih dana

Image
KAD ĆE NAM SE VRATITI SUNCE? /

Tjedan je započeo uz pljuskove i grmljavinu, evo što možete očekivati idućih dana

Najhladniji dani u ovome mjesecu

U većini dijelova unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu današnji i sutrašnji dan najvjerojatnije će biti najhladniji dani u ovome mjesecu, uz najvišu poslijepodnevnu temperaturu zraka bližu prosječnoj s kraja veljače nego sa sredine travnja. Osjećaj hladnoće pojačavat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Relativno toplo bit će jedino u južnim krajevima.

Današnji dan bit će na istoku Hrvatske oblačan i kišovit, uz većinom umjeren sjeverni vjetar, još češće sjeverozapadni. Temperatura zraka pritom će biti između 5 i 10 stupnjeva Celzijevih. U središnjoj Hrvatskoj - kaže Vakula u svojoj prognozi - bit će još hladnije, uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar, te također uz povremenu kišu, a uglavnom u gorju i snijeg. Još zimskiji ugođaj bit će u Gorskome kotaru i Lici, gdje će se u višim predjelima stvarati tanji snježni pokrivač, a moguća je i poledica. Evo kakve će biti današnje poslijepodnevne temperature:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ponegdje i olujni udari bure

Na sjevernom Jadranu bit će kišovito uz poneko sunčano razdoblje. Ondje će puhati umjerena, mjestimice i jaka bura, a podno Velebita i s olujnim udarima, dok će temperatura zraka biti od 8 do 13 stupnjeva Celzijevih.

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije bit će toplije, osobito u južnijim krajevima, gdje će puhati slabo do umjereno jugo, dok će u sjevernijim biti uglavnom bure, gdjegod i jake. Posvuda će biti promjenljivo oblačno, uz povremenu mjestimičnu kišu, a ponegdje i pljuskove s grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 12, u unutrašnjosti oko 6 stupnjeva Celzijevih, a poslijepodnevna između 13 i 17 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Idući tjedan smirenje i zatopljenje

Na južnom Jadranu i sljedećih će dana biti nestabilno uz povremeno umjereno jugo, a u nedjelju bi ponekog pljuska s grmljavinom moglo biti i na sjevernijem dijelu Jadrana, gdje će puhati umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita i s olujnim udarima. Više suhog, sunčanog i ponovno toplijeg vremena bit će početkom sljedećega tjedna, najavljuje u svojoj prognozi na HRT-u Zoran Vakula.

Na kopnu se od ponedjeljka očekuje sve rjeđa i slabija kiša uz osjetniji porast temperature i barem djelomice sunčano vrijeme. Dotad će većinom biti oblačno, uz povremenu mjestimičnu kišu, uglavnom u gorju i snijeg, te uz povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na istoku i sjeverozapadni, koji će pojačavati osjećaj hladnoće prouzročen padom temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo