SKANDAL USRED ZAGREBA / Vijenac SNV-a za Teslu završio u vreći za smeće; Pupovac: 'Znamo što se htjelo poručiti'

Image

'Veoma dobro znamo što se sa stavljanjem vijenca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htjelo poručiti nama i o nama', kazao je predsjednik Srpskog narodnog vijeća

11.7.2023.
19:05
VOYO logo

Srpsko narodno vijeće (SNV) oglasilo se priopćenjem nakon što je netko zasad nepoznat na spomenik Nikole Tesle u središtu Zagreba - na križanju Masarykove, Preradovićeve i Tesline ulice - umjesto cvijeća povodom jučerašnjeg Teslinog rođendana tijekom noći postavio vreću sa smećem.

Priopćenje predsjednika SNV-a Milorada Pupovca prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijenac SNV-a stavljen u vreću za smeće

''Gledajući te vijesti u prvi smo mah i sami povjerovali da je riječ o tome, te se oko podneva uputili da vidimo da li je smeće netko u međuvremenu maknuo. Kad smo došli do spomenika vidjeli smo da vreća za smeće nije maknuta i da se u njoj zapravo nalazi vijenac sa cvijećem koji je netko stavio u nju. Vijenac koji je stavljen u vreću za smeće, a portali o stavljenoj vreći za smeće obavijestili javnost, zapravo je vijenac koji su jučer oko 12.30 h položili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, SKD Prosvjete, SDSS-a i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Možda će se nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije riječ ni o šteti ni o sramoti već o uspješnom performansu. Kako god bilo mi veoma dobro znamo što se sa stavljanjem vijenca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htjelo poručiti nama i o nama. Taj biljeg znanja predugo i presvakodnevno nosimo. Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na križanju Masarykove, Preradovićeve i Tesline'', stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik SNV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: U rodnom gradu velikog znanstvenika: Koliko je naš genije poznat u svijetu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo