BIVŠA SDP-OVKA / Vijećnica u godinu i pol progovorila jednom! Tko je najnovija Bandićeva akvizicija Mia Matić?

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Na lokalnim izborima bila je kandidatkinja SDP-a za dogradonačelnicu Šibenika, a kao vijećnica baš nije bila aktivna

26.2.2019.
8:45
Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Šibenčanka Mia Matić prelazi u stranku Milana Bandića 'Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti nakon što je prije dva tjedna istupila iz SDP-a.

Matić je jučer potvrdila tu informaciju Šibenskom portalu. Njezin prelazak potvrdio je i Anton Dobra koji će, prema svemu sudeći, biti prvi čovjek Bandićeve stranke u Šibeniku. Za srijedu je najavio i osnivačku skupštinu u Gradskoj vijećnici u 16 sati, a na njoj će biti i predsjednik stranke Milan Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mia je dugo vremena razmišljala o prelasku, s obzirom da nije bila dobro prihvaćena u SDP-u. Uostalom, kao i ja. Pozvao sam je da gradi svoj politički put uz mene kao vijećnika. Prije par dana definitivno je pristala ući u stranku i kao takvu je vidim i u Predsjedništvu stranke i kao relevantnog čimbenika u Gradskom vijeću", rekao je Dobra. 

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Progovorila samo jedanput

Zanimljivo je da je Mia Matić u godinu i pol na mjestu vijećnice progovorila samo jedanput. Ipak, Dobra najavljuje jačanje njihove moći, a bit će i konstruktivniji u borbi za prava građana. "Radit ću na tome da privučem još jednog vijećnika kako bismo osnovali i Klub vijećnika budući da su nam za to potrebna tri vijećnika", rekao je Dobra. 

Image

Vijećnica u godinu i pol progovorila jednom! Tko je najnovija Bandićeva akvizicija Mia Matić?

Image

Vijećnica u godinu i pol progovorila jednom! Tko je najnovija Bandićeva akvizicija Mia Matić?

Bandićeva lista nije sudjelovala na lokalnim šibenskim izborima, ali usprkos tome sada već ima dva zastupnika s tendencijom da taj broj naraste na tri, piše Šibenski portal.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je početkom veljače izašla iz SDP-a Matić je izjavila da svoj mandata neće vratiti SDP-u. "Neću vratiti mandat SDP-u jer sam na izbore izišla svojim imenom prezimenom, dala sve od sebe i smatram da sam taj mandat osobno zaslužila", kazala je tada Matić. Na zadnjim lokalnim izborima Matić je bila SDP-ova kandidatkinja za dogradonačelnicu Šibenika. 

Do prošlih izbora potpuno nepoznato lice

Mia Matić je do prošlih izbora bila potpuno nepoznato političko lice u Šibeniku prije nego što je osvanula kao kandidatkinja za dogradonačelnicu u SDP-ove koalicije. Drugi kandidat za dogradonačelnika bio je bivši HDZ-ovac, danas Bandićevac Dobra, dok se za gradonačelničku poziciju borio Josip Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matić se u godinu i pol dana nije istaknula u radu Gradskog vijeća, a njezini istupi za govornicom bili su iznimno rijetki, što nije tipično za oporbenu političarku. Zanimljivo je to, posebice u posljednje vrijeme, kad se ‘Ši oporba zajedno’ bori za neograničen 'aktualac' da bi mogli što postaviti što više pitanja.

Kada su je u ožujku 2017. godine kandidirali za mjesto dogradonačelnice, SDP-ovci su su Matić predstavili kao članicu stranke i udanu majku jednog djeteta. "Mia Matić rođena je u Šibeniku 1987. godine. Završila je Ekonomski fakultet u Splitu, smjer finanancije, te diplomirala na temu ‘Neizravni porezi u Republici Hrvatskoj’. Na istom fakultetu specijalizirala je na temu ‘Načela poreznog postupka’ i to sve s odličnim uspjehom. U Gradu Šibeniku radila je na mjestu više stručne savjetnice za komunalne prihode te u sklopu toga položila državni stručni ispit u Zagrebu. Radila je i u upravnom odjelu za financije na radnom mjestu više stručne suradnice za poreze i knjigovodstvo komunalnog sustava", napisali su tada iz SDP-a kratku biografiju Mije Matić koja je sada prešla Bandiću.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo