sporni sastanak /

Vidović odgovorio Banožiću: Svojom alibi politikom 'ne bi se štel mešati' ste generator svega lošeg u ZTC-u

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Banožić poručio je da Ministarstvo obrane nije bilo upoznato s navedenim poslovnim sastankom u ZTC-u

12.10.2022.
20:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Medijski napisi o razmatranju poslovne suradnje Zrakoplovno-tehničkog centra s ruskom tvrtkom ATS nisu istiniti, poručili su u srijedu iz ZTC-a pojasnivši kako je do sastanka došlo na inicijativu predstavnika te ruske tvrtke kao i da nije dogovorena buduća poslovna suradnja.

Zbog otkrića o potencijalnom poslovanju hrvatske državne tvrtke ZTC s ruskom vojnom industrijom, pod EU sankcijama, saborska je oporba u srijedu zatražila smjenu ravnatelja ZTC-a Zdravka Klanca i ministra obrane Marija Banožića. Na Facebooku se oglasio ministar Banožić koji je kazao da su predsjednik Odbora za obranu Franko Vidović, kao i drugi oporbeni zastupnici u Hrvatskom saboru današnjim izjavama pokazali su koliko su neupućeni i ne poznaju status i poslovanje trgovačkoga društva Zrakoplovno-tehnički centar d.d. Poručio je da Ministarstvo obrane nije bilo upoznato s navedenim poslovnim sastankom u ZTC-u, niti je trebalo biti upoznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRŠENJE SANKCIJA /

Oporba traži smjenu Banožića zbog sastanka s predstavnicima ruske tvrtke: 'Ovo je najgori potez za ugled Hrvatske'

Image
KRŠENJE SANKCIJA /

Oporba traži smjenu Banožića zbog sastanka s predstavnicima ruske tvrtke: 'Ovo je najgori potez za ugled Hrvatske'

O svemu se oglasio i Vidović.

"Poštovani ministre, bez obzira na moje 'nepoznavanje obrambenog sektora' kako ste Vi to formulirali, postoji samo jedna činjenica kad je u pitanju ZTC. A ta je da je ZTC kao ste i sami istaknuli 'trgovačko društvo u vlasništvu Republike Hrvatske i u nadležnosti je Centra za restrukturiranje i prodaju'. Znači, nije eksteritorijalan i nije izvan domašaja Vlade RH pa ni Vas kao ministra obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavljam da ministra zdravstva ili kulture ne zanima pretjerano što se u ZTC-u radi, ali Vas kao ministra obrane bi to zasigurno trebalo zanimati. Na žalost, svojom alibi politikom 'ne bi se štel mešati' Vi ste generator onog što je loše u okviru ZTC-a. Vi ste taj koji je pokazao i u slučaju servisa kanadera i air tractora da ne znate zaštititi interes RH i OSRH.

Ista je situacija i sad s famoznim 'pregovorima' s ruskom stranom u vrijeme kad je njihova država pod sankcijama. Pa da Vas pokušam uputiti svojim skromnim znanjem kako bi mogli ipak iskontrolirati situaciju u ZTC posredno preko CERP-a i iskoristiti svoju političku moć korisno, umjesto što se na kritičare nabacujete blatom.

Dana, 30. rujna 2022. godine održana je 13. redovna sjednica Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju pod predsjedanjem ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine. Ako se ne varam ministar Paladina je dio iste Vlade RH koje ste i Vi član. Ako se ne varam, CERP imenuje NO ZTC-a. Inače, ministre obrane Vlada RH imenuje predsjednika i članove Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), kojem je predsjednik ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. A Vi sad sebi dajte mašti na volju kako bi ipak mogli zaštititi interes OSRH i MORH-a u ZTC-u. Jer, ruku na srce, to je ipak Vaš posao", poručio je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo