'samo deklaratorne osude' / Vidović: 'HDZ svojom politikom i ponašanjem dovodi do nasilja'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Smatra da bi HDZ i premijer počinitelje nasilja iz svoje stranke trebalo smijeniti, a zatim kazneno goniti

6.9.2019.
16:36
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Član Predsjedništva SDP-a Franko Vidović ustvrdio je u petak da HDZ svojom politikom i ponašanjem dovodi do nasilja.

"Mi kao SDP, a i kao ljudi, s gnušanjem osuđujemo taj čin. To je dno dna. Atakirati na zaposlenice u tvrtci ima posebno predatorsko obilježje", istaknuo je Vidović, komentirajući slučaj HDZ-ovca Damira Škare koji je osumnjičen za silovanje svoje zaposlenice. Vidović je ocijenio da HDZ samo deklaratorno osuđuje nasilje jer novca za provođenje Istanbulske konvencije nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveo je i druge slučajeve nasilja u kojima su akteri bili iz redova HDZ-a – premlaćivanje novinara u Požegi, slučaj župana Alojza Tomaševića, pročelnika u zadarskoj gradskoj upravi Marija Pešuta, potpredsjednika Gradskog vijeća u Požegi Igora Krizmanića i druge.

Zapitao je, kao i čelnik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić, kako je moguće da su prošla 23 dana od trenutka prijave obiteljske liječnice, po službenoj dužnosti, do uhićenja i privođenja osumnjičenog Škare. Zanima ga i kako je osumnjičenik praktički isti trenutak saznao za prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito je da u radu policije nešto nije kako treba, očito je da informacije cure i zbog toga tražimo i od ministra unutarnjih poslova i od Vlade da se utvrdi kako i kada su dostavljene informacije osumnjičeniku", apelirao je Vidović.

Možda je, dodaje, odgovor u zbirci slika osumnjičenika koji se u proteklih godinu, dvije fotografirao i s premijerom i s predsjednicom države i ponekim ministrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidović smatra da bi HDZ i premijer počinitelje nasilja iz svoje stranke trebalo smijeniti, a zatim kazneno goniti, no, upozorio je, "neki od njih već jesu osuđeni nasilnici, ali HDZ ih i dalje uredno drži u svom okrilju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo