VIDJELI SMO APSOLUTNO PREVIŠE GAFOVA; / Kolinda je od komunikacijske stručnjakinje dobila zlata vrijedan savjet. Možda ga i posluša...

Image
Foto: Screenshot N1/Pixsell

Komunikacijska stručnjakinja smatra da je bilo puno gafova koji se nisu smjeli dogoditi pa predsjednici preporučuje da danas na debatu ne vodi nikoga od savjetnika

3.1.2020.
13:26
Screenshot N1/Pixsell
VOYO logo

Nikolina Borčić, profesorica političke komunikacije, komentirala je HRT-ovu sinoćnju debatu predsjedničkih kandidata u emisiji N1. Komunikacijska stručnjakinja je kazala da je gledajući komentare nakon obje debate vidjela da je za većinu glasača nedjelja zapravo festival ogorčenosti. Tvrdi da oni neće glasovati za manje zlo, nego apsolutno protiv jednog kandidata. Kada je riječ o nastupu kandidata na sučeljavanju, Borčić smatra da se nastup Zorana Milanovića poboljšao u odnosu na prethodno sučeljavanje.

"Ako usporedimo Milanovića jučer i nakon debate na RTL-u, jako je popravio dojam. Argumentiran je, sadržajan, manje agresivan i uspio je barem određeni postotak pasivnih birača pokrenuti. Kolinda Grabar-Kitarović je ostala jednako staložena u obje debate, ali njezini savjetnici ispadnu kao trojanski konji u lovu na neodlučne birače. Puno se poslije obje debate govorilo o njezinim savjetnicima, a predsjednica je pogriješila što je prošli put puno vremena posvetila Milanoviću kao najgorem premijeru, a većini je korupcija jednako Sanader. Bilo bi bolje da je Milanovića usporedila s Račanom, jer više smisla ima uspoređivati međusobno iste", komentirala je Nikolina Borčić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVJEROJATNA DOMINACIJA: /

Naši čitatelji presudili tko je bio bolji: 'Bolje bih ja prošao s Hrgovićem, nego ona s njim'

Image
NEVJEROJATNA DOMINACIJA: /

Naši čitatelji presudili tko je bio bolji: 'Bolje bih ja prošao s Hrgovićem, nego ona s njim'

'Milanović je dovitljiviji i bolje se snalazi'

Stručnjakinja navodi da je Milanović pokušavao dati do znanja koliko je Grabar-Kitarović nekompetentna, s naglaskom na njezino znanje o punjenju proračuna. Smatra da bi bilo bolje da je bilo tko stao i rekao da je dosta prepiranja te upitao ima li ovaj drugi u programu jedno, drugo ili treće pitanje. Borčić smatra da u lovu na birače Miroslava Škore, oni žive njegov slogan "Sad ili nikad".

Image

02.01.2020., Zagreb - Suceljavanje predsjednickih kandidata na HTV televiziji. Zoran Milanovic i Kolinda Grabar-Kitarovic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

"Milanović je dovitljiviji, brže se snađe i pronađe argument. On je jučer imao dobru pripremu, on je imao sa sobom članak o kojem je govorio te ga je pokazao, a ona nije imala sms, o kojem je govorila. Ona se relativno dobro snašla, ali je bila upadljivije bolja na pitanjima za koja je bila pripremljena, a nije se baš snašla oko pitanja vezanih za gospodina Sulića, odnosno tko je vlasnik tvrtke u čijem je nadzornom odboru bila", govori Borčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Madžarovo ponašanje je neprihvatljivo, a Milanović je smireno reagirao'

"Kao dojam nakon debate ostaje ispad njezinog savjetnika - jasno je da svima pucaju živci i ja vjerujem da su mu živci pukli, ali to je apsolutno neprihvatljivo ponašanje, dok je Milanović prilično smireno reagirao. Savjetnici predsjednice su si sami zabili autogol. Izbori u nedjelju će biti triler i pobijedit će se s malom razlikom", rekla je stručnjakinja Borčić.

Nikolina Borčić dodaje kako je uočljivo da se cijeli HDZ maksimalno angažirao oko kampanje proteklih nekoliko dana. Navodi da HDZ-ovcima nedostaje izborni kišobran, odnosno osoba koja jasno vodi cijelu kampanju. Smatra da je bilo puno gafova koji se nisu smjeli dogoditi pa predsjednici preporučuje da danas na debatu ne vodi nikoga od savjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo