burno na sjednici /

VIDEO Umalo se potukli u Skupštini: 'Klošaru mali, pljunut ću ti u facu, hajde prijeđi na stvar'

Image
Foto: Facebook/Z1

Burno je na aktualnom satu Gradske skupštine na kojem ne manjka uvreda, ali ni prijetnji

23.7.2018.
11:33
Facebook/Z1
VOYO logo

Davorin Karačić, zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, na sjednici zagrebačke Gradske skupštine verbalno je napao Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš!) i čak ga pozvao na fizički obračun ispred Skupštine.

Tomašević tvrdi da ga je Karačić pozvao da rasprave njegove izjave oko Dinama i tvrdnje da su Neovisni za Hrvatsku povukli svoj zaključak oko nogometnog kluba kako bi njihova zastupnica Ana Lederer postala pročelnica za kulturu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić bez komentara za nacionalni stadion: Novinare uputio na snimku njegova govora

"Pozivao je na fizički obračun, prijetio, tražio da se fizički obračunamo izvan skupštine, malo je nedostajalo da stvar eskalira”, rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela se ta situacija odvijala paralelno sa sjednicom, u pozadinskim redovima.

Sukob između Karačića i Tomaševića snimili su novinari Z1 Televizije. na snimci se uglavnom čuje Karačić kako prijeti Tomaševiću, dok su ostali prisutni pokušavali smiriti situaciju.

"Klošaru mali, pljunut ću ti u facu, hajde prijeđi na stvar. Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami ti i ja. Jel hoćeš, možeš frenda povest sa sbobom, možeš i dva. Klošaru mali, usta isperi svaki put prije nego što izgovoriš riječi Dinamo i Davorin Karačić. Kada nekoga optužuješ za političku korupciju onda reci što je bilo. Bijedniče", riječi su koje je Karačić izgovorio Tomaševiću.

Dogodio se još jedan okršaj, između gradonačelnika Milana Bandića sa zastupnicima iz Radničke fronte. Oni su prozvali gradonačelnika zbog izjava o izgradnji nacionalnog stadiona na Kajzerici te su ga upitali koliko novaca planira dati za taj projekt "navodnog nacionalnog stadiona" iz gradske kase.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je zastupnici Radničke fronte Katarini Peović Vuković rekao da se ponaša kao Ivana Orleanska.

"Molim vas, nemojte s ove govornice govoriti nacionalni stadion pod znakovima navodnika. Pod kojom zastavom vi živite i u kojoj zemlji? Učinit ću sve da napravimo nacionalni stadion. To će biti hrvatski nogometni dom. Potrošit ćemo novaca manje nego ono što su oni napravili za ugled ove zemlje, i Zagreb i Vlada, a vi možete crknuti od tuge", poručio je Bandić zastupnici Peović Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peović Vuković ga je podsjetila kako je prije dva mjeseca spriječio da se isplati pet milijuna kuna radnicima tvrtki u stečaju, ustvrdivši da sada očito "nije problem stostruko veći novac za izgradnju stadiona".

Bandić je odbacio njenu tvrdnju ustvrdivši da je napravio za radnike više nego što bi ona da živi tisuću godina. "Nisam mogao isplatiti pet milijuna kuna jer mi zakon to ne dozvoljava", kazao je.

Također, Peović-Vuković je rekla da je kroz desetljeća Zagreb "ulupao nekoliko milijardi kuna u maksimirsko ruglo, koje se niti jednom godišnje ne može napuniti publikom, iako tamo igraju najtrofejniji domaći klub i reprezentacija".

Bandić joj je odgovorio da "priča bedastoće" i upitao kako je nije sram optuživati ga da je "upucao nekoliko milijardi kuna na Dinamov stadion".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo