nevrijeme poharalo sjever / VIDEO Tuča veličine oraha, iščupana stabla, oštećeni auti i krovovi: 'Tuča je izbila i gumu i felgu'

Image
Foto: Facebook Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija / Facebook Denis Kralj

Jak vjetar nosio je stolice s terasa, Kraljev Vrh poplavio, jaka tuče oštetila i krovove. Na terenu su vatrogasci koji saniraju štetu

13.7.2023.
17:51
Facebook Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija / Facebook Denis Kralj
VOYO logo

Snažno nevrijeme u poslijepodnevnim satima u četvrtak poharalo je više županija.

Tuča veličine oraha padala je u dijelovima Krapinsko-Zagorske županije, a mještani javljaju da je padalo je u Oroslavju, Donjoj Stubici i Gornjoj Bistri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa bolja situacija nije u Vrbovcu. Osim tuče ovdje probleme stvara i jak vjetar koji je porušio stabla, a neka je čak iščupao iz zemlje. Čitatelji su nam poslali snimke na kojima se vidi kako trenutno izgleda okolica Vrbovca.

Na otvorenom nema "žive duše", a vjetar nosi stolice s terasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj na svom je Facebooku napisao da su vatrogasci već na terenu te da su žurne službe dostupne svima na broju 112.

Naši čitatelji javljaju kako je nevrijeme poharalo i Bjelovar gdje je također krenula padati tuča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook stranici Policija zaustavlja - Krapinsko zagorska županija objavljen je i video iz Oroslavja na kojem se vidi sva silina nevremena. Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić za Hinu je rekao da je tuča jako padala u jednom dijelu grada te da je vidljiva šteta.

"U obilasku smo grada. Vidljiva je šteta na usjevima. U kontaktu smo s poljoprivrednicima, no još uvijek ne znamo točne razmjere štete", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki pišu kako im je tuča izbila i gumu zajedno s felgom s auta, dok su čitatelji javili kako im je u Gornjoj Stubici tuča oštetila automobile i krovove kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kraljevom Vrhu nastala je i poplava, piše Zagorje International.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ranije izvijestila naša meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš, uz frontalni sustav te kišu i pljuskove, lokalno su moguća jača grmljavinska nevremena praćena pojačanim vjetrom, ponegdje i tučom.

POGLEDAJTE VIDEO: Umjesto toplinskog vala - nevrijeme. Meteorologinja za Direkt otkriva zašto nitko nije predvidio oluju koja je poharala Zagreb i Karlovac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo