požar uskladištene plastike / VIDEO Strašna buktinja u pogonu osječke tvrtke Drava International: Zatvorite prozore, ne izlazite van!

Image
Foto: Dragan Vulin/Facebook

Dojava o požaru zaprimljena je oko 40 minuta poslije ponoći, požar za sada još nije lokaliziran, na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih tvrtki, kako bi napravili koridor i spriječili širenje požara, kazao je Dragan Vulin, osječki dogradonačelnik

4.10.2023.
6:33
Dragan Vulin/Facebook
VOYO logo

 U pogonu osječke tvrtke "Drava international" kod prigradskog naselja Brijest u srijedu poslije ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru, koji pokušavaju lokalizirati profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, izvijestio je osječki gradski Stožer civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Stožera, osječki dogradonačelnik Dragan Vulin izjavio je Hini kako kako požar još uvijek nije pod kontrolom, a uz osječku Javnu vatrogasnu postrojbu, u gašenju su angažirana sva dobrovoljna vatrogasna društva s gradskog područja.

Ističe kako je dojava o požaru zaprimljena oko 40 minuta poslije ponoći, da požar za sada još nije lokaliziran, ali da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage, kao i bageri gradskih tvrtki, kako bi napravili koridor i spriječili širenje požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada nema mjerenja, ali s obzirom na ogromne količine dima i plinova građani su pozvani da zatvore prozore i da ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed izgaranja plastike, poručio je dogradonačelnik Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominje kako je u pitanju požar deponija plastike na otvorenom prostoru, čija se površina procjenjuje na više tisuća kvadratnih metara te da je visina uskladištenih bala plastike oko pet metara, pa je upozorenje građanima o mogućem štetnom djelovanju plinova do daljnjega na snazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo