VIDEO: / Snimili golemu pijavicu kraj Dubrovnika

Dubrovnik je u utorak pogodilo olujno nevrijeme, a na otvorenom moru stvorila se i ogromna pijavica. More je, kažu, građani, bacala i do 100 metara u zrak.

13.12.2011.
18:27
VOYO logo

Vrijeme u Dubrovniku u utorak se mijenjalo iz sata u sat. Ujutro je iznad grada isprva zasjalo sunce da bi se potom ponovno smrklo kao da će pasti najžešća kiša. No, između tih vremenskih smjena pojavila se i pijavica!

Građani su je primijetili u 12 sati i 40 minuta. Neki kažu da su je gledali s divljenjem, te da nisu strahovali. No, bilo je i onih koji su strahovali za svoje kuće. Strah je nestao tek kad je, nakon prolaska kroz uvalu Lapad, nestala i pijavica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ogromna pijavica stvorila se na otvorenom moru. Bacala je more i do 100 metara u zrak. Mislila sam da će krenuti prema kućama, no nije. Prošla je kroz uvalu te se razbila o stijene", izjavila je, pak, jedna čitateljica 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, pijavice nastaju zbog nestabilnog vremena. More kao izvor vlage pogoduje nestabilnosti vremena te nastaju kumulonimbusi - olujni oblaci iz kojih nastaju pijavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo