procijenite sami /

VIDEO Prošlo je 7 godina od kontroverzne snimke iz Marcellina: Je li Sanader primio mito?

Prošlo je sedam godina od objave inkriminirajuće snimke u aferi INA-MOL. I dalje ostaje pitanje - je li Sanader na njoj primio mito od Hernandija?

23.10.2018.
12:12
VOYO logo

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader se opet nalazi na optuženičkoj klupi i to na početku ponovljenog suđenja u slučaju INA-MOL u kojem mu je suoptuženik čelnik mađarske tvrtke Zolt Hernadi.

USKOK tereti Sanadera za primanje mita od 10 milijuna eura od Hernadija za prepuštanje upravljačkih prava nad INA-om Mađarima. Hernadija Mađarska odbija izručiti pa će na optuženičkoj klupi biti samo Sanader. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverzna snimka

Prije nešto više od sedam godina, u studenom 2011. godine, u javnost je isplivala kontroverzna snimka sastanka bivšeg premijera Ive Sanadera na ručku sa Zsoltom Hernadijem u zagrebačkom restoranu Marcellino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U aferi u kojoj se sumnjalo kako je Sanader za mito 'prodao' Hernandiju većinski dio INA-e i tako prepustio upravljanje kompanijom u njihove ruke, spomenuta snimka na sudu je bila razmatrana kao ključni dokaz.

U 'nijemoj' četverominutnoj video snimci, koju je vijeće sudaca Ivana Turudića uzelo pod sudske dokaze i koja je u sudskom procesu prikazana u sudnici, vide se Sanader i Hernadi u razgovoru tijekom kojega bivši premijer i predsjednik uprave MOL-a razmjenjuju papirić na kojem je Sanader prethodno nešto zapisao. 

Nakon što je snimka puštena u sudnici, Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da se radi o montiranom materijalu. Nedoumica je tad bilo i na suđenju u Zagrebu, nikome nije bilo jasno kako je moguće da je snimka nadzornih kamera toliko kratka. 

MOL je tvrdio da se tada ništa tajno i ilegalno nije dogodilo na susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontroverznu snimku možete pogledati u nastavku te procijeniti sami o čemu se radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo