Pobjegao u Hrvatsku / VIDEO Potresno: 'Otac je zlostavljao moju mamu. Policija nije reagirala. Htio je udati moje sestrice koje su imale samo 9 godina'

Image
Foto: YouTube/Screenshot

Sa samo 15 godina je organizirao bijeg svoje obitelji u Hrvatsku

21.2.2021.
10:51
YouTube/Screenshot
VOYO logo

Film "4700 kilometara daleko" je film je dječaku Yazdanu i njegovoj hrabrosti, i tamo odakle dolazi, i danas, u Hrvatskoj, gdje se marljivo školuje i mašta o lijepoj budućnosti.

"Yazdan je naizgled kao bilo koji tinejdžer: nasmijan je, nosi crne uske traperice, hudicu i pernatu jaknu, miriše po parfemu. No ozbiljan je, marljiv i odgovoran, kao djeca koja su rano spoznala da su u životu često prepuštena sebi i da se treba boriti", predstavlja novinarka Barbara Matejčić, glavnog junaka kratkog filma "4700 kilometara daleko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yazdan je danas školarac koji će uskoro imati 18, sprema se na fakultet, u Hrvatskoj, a sa samo 15 godina je organizirao bijeg svoje obitelji iz mjesta – 4700 kilometara udaljenog od Zagreba – jer je svjedočio kako je otac zlostavljao majku, a namjeravao je i udati njegove sestrice koje su imale samo 9 godina, piše Net.hr.

Yazdan govori o sustavu u kojem mu policajac kojem prijavljuje zlostavljanje majke odgovara "da ne može protiv svog oca", govori o strahu, ali i o izgubljenom djetinjstvu, govori o trenucima kada je spoznao da više nikada u životu neće vidjeti oca, i otkriva kako se nosi s time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriva i da bi jednog dana možda promijenio ime i prezime, jer ga vezuje uz generacije nasilnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo