[VIDEO] POGLEDAJTE KUĆU VILIMA RIBIĆA: / U zemljišnim knjigama je to oranica; Cijelu ju je isplatio u pola godine

Image

Prema izračunu stručnjaka, za kuću kakvu ima Vilim Ribić treba izdvojiti najmanje 2,5 milijuna kuna, ali on zasad ne pokazuje račune

11.2.2021.
7:10
VOYO logo

Nakon što je Index otkrio da je glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti Vilim Ribić kupio kuću upola jeftinije od njezine tržišne cijene i to od tvrtke koja surađuje sa sindikatom te istu otplatio u samo pola godine, on i dalje ne želi pred kamere, piše RTL.

U zemljišnim knjigama na mjestu te kuće u Gornjem Vrapču još uvijek je oranica, a u stvarnosti kuća od 250 kvadrata. Kupio ju je za 90 tisuća eura i isplatio sve u pola godine. Stručnjaci kažu da je cijena gradnje takvog objekta između 1200 i 1500 eura po četvornome metru do potpunog završetka, ne računajući namještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RIBIĆ SE OGLASIO O VILI U GORNJEM VRAPČU: /

'Sve je savršeno čisto. Radim 30 godina i ova kuća je danas moja jedina imovina'

Image
RIBIĆ SE OGLASIO O VILI U GORNJEM VRAPČU: /

'Sve je savršeno čisto. Radim 30 godina i ova kuća je danas moja jedina imovina'

Takva kuća košta barem 2,5 milijuna kuna

"Možemo uračunati tu 20.000 eura komunalnih doprinosa, 15.000 eura trošak projektiranja i 7000 eura za priključke, dok je postignuta cijena zemljišta oko 100 eura po kvadratu", rekao je za RTL agent za nekretnine Luka Prica.

Po toj računici, samo za nekretninu trebalo je izdvojiti najmanje 2,5 milijuna kuna, ali Ribić ne pokazuje račune. Za to vrijeme njegovi ga kolege brane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da kako vrijeme prolazi tako zapravo i raste nešto što se može nazvati javnom licitacijom. Ako čovjek pogleda te slike, ne znam zbog čega bi se to nazivalo vilom", kazao je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikat.

"Ako čovjek koji radi cijeli svoj radni vijek nije uspio uštedjeti, uz kredit ili na bilo koji drugi način, steći određenu nekretninu onda se doista postavlja pitanje što je cijelog života radio", kazao je, pak, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'On nije politička osoba pa nije ni u sukobu interesa'

U tome da je kuća kupljena od tvrtke koja je gradila zgrade za sindikat kojemu je Ribić na čelu, Novosel ne vidi sukob interesa.

"Kolega Vilim Ribić nije politička osoba, nije osoba koja je izabrana od građana na lokalnim ili na državnim izborima i ne može biti u sukobu interesa bez obzira što se tiče izvođača radova i bilo čega drugog", kazao je Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok Ribić zasad ne želi pred kamere, ima onih koji žele. Susjedi.

"Jedni kažu da je dobar, drugi kažu da nije dobar. Ja tu stanujem, nemam s njim komunikacije baš nikakve. Da pozdravlja - ne pozdravlja po cesti kad ide, to je samo stvar kulture", kazala je Ribićeva susjeda Marija Kukolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, stvarno ne znam ništa o tome. Uopće ne viđam čovjeka u kvartu", dodala je druga susjeda Katarina Vudjan.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo