hrvatska jurilica /

VIDEO Pogledajte kako Rimčeva 'Nevera' juri 232 km/h kod Dubrovnika! O svemu se oglasila i policija

Image
Foto: Screeshot/YouTube

'Nevera' tvrtke Rimac Automobili najsnažniji je i najbrži električni automobil na svijetu

3.6.2021.
13:33
Screeshot/YouTube
VOYO logo

Na društvenoj mreži Reddit pojavila se snimka Rimčeve Nevere kako juri 230 kilometara na sat na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika. Nevera je jučer stigla u Dubrovnik radi održavanja testnih vožnji.

Snimka je kasnije izbrisana s Reddita, ali se pojavila i na YouTubeu, može se uočiti da se automobili voze u suprotnoj traci, što znači da tijekom snimljene vožnje magistrala nije bila zatvorena za promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Ozbiljan projekt' /

Rimac objavio fotke svih dosad proizvedenih auta i poslao poruku hejterima: 'Morat ću vas razočarati'

Image
'Ozbiljan projekt' /

Rimac objavio fotke svih dosad proizvedenih auta i poslao poruku hejterima: 'Morat ću vas razočarati'

"Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama", kazali su za Večernji list iz tvrtke Rimac automobili.

No o slučaju se oglasila i Policijska uprava dubrovačko-neretvanska:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, obavještavamo vas da je proveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici  državne ceste D-8  na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom  od 232 km/h na predjelu gdje je ograničenje brzine 90 km/h zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo da Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj nije prijavljena testna vožnja automobilom po prometnicama u nadležnosti ove Policijske uprave."

Podsjetimo, "Nevera" tvrtke Rimac Automobili najsnažniji je i najbrži električni automobil na svijetu. Na pisti u Zemuniku Nevera je prošli tjedan na 402 metra postigla vrijeme od 8,6 sekundi, što je svjetski rekord za serijske automobile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo