darežljivost /

VIDEO Obišli smo tri četvrtine Ureda na Pantovčaku koje predsjednica Grabar-Kitarović prepustila građanima

Prelijepa park šuma na Pantovčaku bila je zaključana i rezervirana isključivo za državni vrh i njihove goste, sve dosad

25.4.2018.
18:13
VOYO logo

Rijetko, kad bi stigla, puteljcima park šume na Pantovčaku navodno se znala prošetati i sama predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Uostalom jedino je ona to i smjela. A uskoro će to moći tko god poželi. "Ta se zemlja vraća ministarstvu imovine, no daje se na korištenje gradu Zagrebu, početno na 50 godina", kazala je Grabar-Kitarović.

Nitko od onih koji su na pressici govorili danas nije imao volje za šetnju. Pa je novinarsku ekipu u obilazak park šume povela počasno zaštitna bojna. Na karti nam pokazuju da će jedna četvrtina šume ostati predsjednici, a sve ostalo, čak 700 tisuća metara četvornih dat će na upravljanje gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene će opet zapast da delam, znači tu šumu treba uredit, treba delat. A moj govor završava i počinje s tim", kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Kako god bilo, treba doista napraviti ogradu koja bi otvoreni dio dijelila od štićenog. Treba riješiti i papirologiju. A tek onda bi se sve skupa moglo otvoriti građanima. 

"Nastojat ćemo da to bude što prije, ako ćete mene pitat, ja ću nastojat da to bude za dva mjeseca, ali realnost je realnost. Po meni je to kad počnu pupati krajem ožujka, početkom travnja iduće godine jaglaci, visibabe i kaj prije još i šafrani", poručio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa mi ćemo se truditi i prije. E, onda ćemo zajedno brati šafrane. radit ćemo na tome da to bude i prije", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. Park je potrebno i urediti, a i nagib terena nije baš za laganu šetnju. U šumi se u ovom trenu nalaze i brojne životinje. Od jelena, srna, paunova, lisica pa i krdo muflona koje je Stjepan Mesić doveo s Brijuna. 

"Budite bez brige da će životinje biti mirne ko bebe. Imat će smještaj kao da su kod mene doma. Sve ćemo riješit", poručio je Bandić. Uz otvaranje građanima, namjera je ovog poteza bila i smanjenje troškova. A manji posjed, rečeno je - nimalo neće utjecati na funkcionalnost Ureda predsjednice.

Reporter RTL-a Josip Antolić objašnjava zašto se baš sad rodila ideja za predajom šume na Pantovčaku građanima. Više pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo