Pogledajte sto je obilna kisa napravila od Dubrovnika

Prvi dan mjeseca rujna obiljezile su obilne oborine po cijeloj Hrvatskoj. U Dalmaciji je najvise kise palo na dubrovackom podrucju. Na postaji Mandaljenaj je u 24 sata palo 128 mm kise.

2.9.2014.
8:38
VOYO logo

Pretezno oblacno povremeno s kisom, pljuskovima, a na Jadranu i u Slavoniji ponegdje i grmljavinom, prognoza je Drzavnog hidrometeoroloskog zavoda za Hrvatsku za danas.

Mjestimice obilnija kisa ocekuje se u sjeverozapadnim krajevima i gorju. Suncanih razdoblja bit ce na Jadranu te u istocnoj Slavoniji, Baranji i Podravini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar vecinom slab, u sjevernijim krajevima i gorju povremeno umjeren sjeverni, a na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima. Najvisa temperatura izmedu 11 i 17, u istocnoj Slavoniji i na sjevernome dijelu Jadrana od 18 do 23, na juznome od 23 do 27 stupnjeva Celzija.

U srijedu nas ocekuje djelomice suncano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno ce padati kisa, a bit ce i lokalnih pljuskova i grmljavine, ponajprije u gorskim krajevima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistocni, na Jadranu ce puhati umjerena i jaka bura. Bit ce toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je D54 Maslenica-Zaton Obrovacki.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: - A1 izmedu cvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera te Maslenica- Posedarje u smjeru Zagreba, - A6 Rijeka-Zagreb izmedu cvorova Delnice i Kikovica, - Jadranska magistrala (D8) izmedu Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene - Paski most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Krckom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) izmedu Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava voznju na autocesti A1 izmedu cvorova Zadar 2 i Skradin te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na mostu Rijecina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mokri su i skliski kolnici u vecem dijelu zemlje.

Zbog mnogih odrona zemlje i kamenja na Jadranskoj magistrali (D8), posebno na podrucju Dubrovacko-neretvanske zupanije, treba voziti opreznije. Vozace upozoravamo da prilagode brzinu i nacin voznje uvjetima na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog izlijevanja rijeke Mure zatvorena je ZC 2245 Sveti Martin na Muri- GP Sveti Martin na Muri.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo