VIDEO Ministarstva turizma izazvao kritike: / Ovo je strašno!

Ministar turizma Veljko Ostojić predstavio je u srijedu Strategiju razvoja turizma do 2020. godine, kojoj je glavni razvojni cilj ulazak u 20 vodećih turističkih destinacija na svijetu.

7.2.2013.
7:08
VOYO logo

Naime, na YouTube kanalu Vlade RH objavljen je video 'Hrvatska strategija za turizam: By 2020 Croatia in the top 20', koji je plaćen 66.500,00 kuna plus PDV. No, moglo bi se reći da video baš i nije uspio: oni koji su ga pogledali i ostavili komentar pod njim, gotovo su suglasni kako je video loš i preplaćen.

"Ovo je strašno za gledati. Bez realne poruke i bez itijednog dobrog kadra. Bolje bi bilo da su stavili spot Vice Vukova za 'To je moja zemlja'. Barem bi se vidjele ljepote Hrvatske" ili "Ovim videom vi želite promovirati strategiju hrvatskog turizma? Kakva strategija? Ako je ovo početak pitam se kakav će nam biti kraj. Maknite ovaj video, napravite natječaj i dodjelite duplo manju nagradu od fonda koji ste za ovo potrošili i dobit ćete pravu stvar! Užas, sram me", "Dobro kada će netko već jednom odgovarati za ovakvo bacanje novaca? Dižete nam poreze, cijene hrane i goriva, da bi ih trošili na ovakve gluposti? Tko je to izradio? Tko je naručio? Ovo je katastrofa, od montaže, kadrova, same kvalitete, pa do same ideje i izvedbe. Gospodo, Nemojte nas praviti budalama!!!", samo su neki od komentara objavljenih pod videom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U komentarima se navodi kako je Ministarstvo turizma objasnilo da za video nisu raspisali javni natječaj jer su za njega odredili potrošiti iznos manji od 70 tisuća kuna bez PDV-a, pa sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi nisu bili u obvezi raspisivanja javnog natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, vizija predstavljene strategije je da Hrvatska do 2020. godine bude prepoznatljiva turistička destinacija i atraktivna investitorima. U tom smislu jasno su navedene i egzaktne brojke poput plana od sedam milijardi eura novih investicija, povećanja hotelskog udjela s 13 na 18 posto ili više od 20 tisuća novih radnih mjesta. Također, definirani su turistički proizvodi kojima će hrvatska konkurirati - uz sunce i more te nautički turizam, tu su još zdravstveni, kulturni, poslovni i golf turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike