VIDEO: / Milanović ne želi na silu rušiti Vladu

Na proslavi pravoslavnog Božića u organizaciji Srpskog narodnog vijeća danas se, napokon, ukazao šef SDP-a Zoran Milanović.

5.1.2010.
16:23
VOYO logo

Šef SDP-a je upitan o formiranju "kukuriku koalicije" između SDP-a, IDS-a i HNS-a, odnosno napisa da će Koalicija za promjene zbog razdora unutar HDZ-a i sasvim izvjesne pobjede Ive Josipovića na predsjedničkim izborima prisiliti HDZ-ovu Vladu da podnese ostavku.

"Već početkom srpnja sam rekao da je SDP bio spreman na izvanredne izbore. Danas ne želimo na silu rušiti Vladu, ali i danas smo jednako spremni za izvanredne izbore", rekao je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i nedjeljni "nastup" Ive Sanandera te rekao da je napravio nepošten potez i da ga je zbog toga stranka sankcionirala.

arti-201001040506006''To je unutarnja stvar HDZ-a. Naprosto je počasni predsjednik jedne stranke učinio nešto što se ne radi i stranka ga je kaznila. Pozivam sva stranke, i mislim da je SDP tu primjer, da vlastitim primjerom demokracije pokažu da Hrvatska može biti europska zemlja i mislim da mi u SDP-u u nekim stvarima prednjačimo'', rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je "slučaj Ivo Sanader" posljedica demokratskog deficita na onoj konvenciji ljetos kada je gospodin Sanader otišao.

''Ponavljam, većine u parlamentu nastaju, prestaju, formiraju se nove vlade i na to se moramo naučiti'', poručio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''SDP nikoga ne kupuje niti miti, nego naprosto razgovaramo s cijelim nizom partnera i poznato je da sam još ljetos pokrenuo inicijativu da se okupe tri srodne stranke – SDP, HNS i IDS, koje su u svakom trenutku spremne preuzeti Hrvatsku i pokazati kako se zemlja može voditi'', izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je sinoćnji dolazak državnog odvjetnika Mladena Bajića u Banske dvore na poziv Jadranke Kosor, te je rekao da on to ne bi nikada učinio.

Predsjednik SDP-a rekao je i da nije za ''spletkarenje sa Sanaderom i njegovim ljudima'' kako bi na taj način srušili Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001040595006Premijerka Kosor ponovila je da unutar HDZ-a nema krize, te je demantirala navode da se s Tomislavom Karamarkom i Bajićem sastala vezano uz moguće izvanredne izbore.

arti-201001050126006Na proslavi pravoslavnog Božića, između ostalih, pojavili su se i Vladimir Šeks, predsjednički kandidat Ivo Josipović i Milorad Pupovac iz SDSS-a, te Đurđa Adlešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Bandić se ove godine nije pojavio na prijemu SNV-a, zbog čega je ovaj pravoslavni Božić u odnosu na ostale za njegovih gradonačelničkih mandata - iznimka. Kako doznajemo od glasnogovornika njegovog stožera Nedžada Haznadara, Bandić je danas u Splitu, uputio je čestitke pripadnicima pravoslavne vjerske zajednice u Hrvatskoj, a večeras će oko 20 sati posjetiti mitropolita Jovana Pavlovića.

Iako je spriječen kampanjom, pojavile su se i glasine da je Bandić namjerno izbjegao prijem SNV-a zato što se okreće desnom biračkom tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zvali smo ga, on je godinama bio dragi gost ovog prijema, a to što se za vrijeme ove kampanje usmjerio u pravcu koji nas je udaljio i što se nerijetko okružuje ljudima s kakvim se predsjednički kandidat ne bi trebao okruživati, ne znači da smo zaboravili dobra stvari koje je učinio u svom gradonačelničkom mandatu', kaže nam Pupovac, dodajući kako se u SNV-u 'Uzdaju da će se nakon predsjedničkih izbora i povratkom na gradonačelničku funkciju vratiti građanskoj matici hrvatske politike'.

Upitali smo ga je li bilo problematično njegovo jučerašnje pojavljivanje s Tomislavom Merčepom pod čijim su zapovjedništvom, prema optužnici protiv rezervista MUP-a, počinjeni ratni zločini nad Srbima na području Pakračke poljane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne želim o tome. On bi bio dočekan kao i svi gosti da je danas došao, no odlučio je koji su njegovi prioriteti", kazao je Pupovac. Nedžad Haznadar nam kaže kako se Merčep jučer uz Bandića pojavio samo kao predsjednik jedne od braniteljskih udruga koje su mu iskazale potporu. Nije komentirao Pupovčevu kritiku oko ljudi kojima se Bandić okružuje. Međutim, u Bandićevom stožeru se na Pupovca gleda kao na Josipovićevog pristašu.

Prethodni članci:

arti-201001040378006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo