zatražili azil u Hrvatskoj / VIDEO Migranti iz prihvatnog centra u Donjem Srbu krenuli prema Zagrebu

Iz prihvatnog centra Policijske postaje u Donjem Srbu migranti su krenuli u zagrebački prihvatni cetnar u Porinu.

31.5.2018.
21:40
VOYO logo

Migranti koje je policija pronašla u kombiju na koje je ispaljeno nekoliko hitaca iz policijskog pištolja, nakon što se vozač nije odazivao na policijska upozorenja, iz prihvatnog centra Policijske postaje u Donjem Srbu, krenuli su prema Zagrebu. Svi su zatražili azil u Hrvatskoj.

Sedmero migranata u bjesomučnom bijegu lakše je ozlijeđeno te su odvezeni u Gospić. Dvoje 12-godišnjaka koji su teže ozlijeđeni nalaze se u zadarskoj bolnici. Liječnici kažu da su izvan životne opasnosti no zbog ozlijeda na licu vjerojatno će biti prebačeni u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, za krijumčarem koji je u bijegu od sinoć traga hrvatska i bosansko-hercegovačka policija, policijski helikopter i potražni psi.

>> Istražili smo! Jesu li policajci poštovali proceduru kada su zapucali na kombi pun migranata?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12-godišnji dječak i djevojčica ranjeni su hicima iz policijskog pištolja u Srbu kod Gračaca. Posljedica je to dramatične potjere za krijumčarom ljudi u kojoj je policija zapucala na kombi koji je prevozio 29 ilegalnih imigranata iz BiH u Hrvatsku, odbijajući se zaustaviti. 

Uz dječaka s prostrijelnom ranom lica i djevojčicu koju je metak okrznuo – u jurnjavi je ozlijeđeno još sedmero imigranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na crnoj migrantskoj ruti iz BiH u Hrvatsku, policija je zaustavilla kombi u kojeg su krijumčari natiskali čak 29 migranata iz Iraka i Afganistana. Policija je krijumčara zaustavljala na tri mjesta, a onda su, nakon što je on probio i treću policijsku blokadu i krenuo kombijem na policajce, pucali na vozilo.

>> Migranti platili 3000 eura za ilegalni prijevoz, teško ozlijeđena djeca trebat će rekonstrukciju lica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je među 29 migranata pronašla i 15 maloljetnika. Riječ je o migrantima iz Iraka i Afganistana, četiri obitelji s još dvoje djece, koji su navodno u Srbiji proveli zadnja tri mjeseca, a onda platili od 2800 do 3000 eura po osobi za ilegalni prijevoz u Hrvatsku.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo