VIDEO: / Linić poručio da porezi nisu problem te da se štednja nastavlja

Uoči rebalansa proračuna te donošenja državnog budžeta za 2014. godinu ministar financija Slavko Linić odgovarao je na pitanja građana koja su mu pristigla na Facebook i Twitter.

25.11.2013.
15:42
VOYO logo

Izjavio je kako Vlada ne misli da rast treba ovisiti o potrošnji građana, već o investicijama. Branio je i visoke poreze, o kojima je također upitan.

"Ne ugrožavaju porezi egzistenciju građana, već nedostatak radnih mjesta, prevelik broj ljudi koji je u mirovini i premale plaće. Moramo se boriti za povećanje investicija, otvaranje radnih mjesta i plaće koje će omogućiti normalan život građanima" rekao je ministar Linić. Što se tiče prihodovne strane proračuna, Linić računa na investicije u energetici "koje se broje u milijardama" te u infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je da će se štednja nastaviti i u iduće dvije godine, ali i da neće biti povećanja izdataka za školstvo, jer "previše se pojede za plaće, a premalo se troši na programe obrazovanja". Najavio je da će se "racionalizirati" škole s malo učenika. Ne misli da je poduzetnicima zbog poreznih opterećenja pametno otvarati tvrtke u inozemstvu, primjerice u Velikoj Britaniji.

"Dovoljno je pogledati tablicu poreznih opterećenja. Hrvatska nije ni u vrhu, ni u sredini, nego u donjem dijelu sredine", tvrdi Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/OfTN62gSrNA

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo