[VIDEO] LAŽNI BOGOSLOV NA PROSLAVI HDZ-A U SPLITU: / Crkva ga se odrekla, a on se družio s Mesićem, Kosor, Kolindom...

Image
Foto: Screenshot: Facebook/Dalmatinski portal

Jure Papić je do prije pet godina bio gost raznih manifestacija u Splitu i okolici, a Crkva ga je prokazala jer se lažno predstavljao diljem Hrvatske kao crkvenjak koji živi u siromaštvu,

6.7.2020.
10:59
Screenshot: Facebook/Dalmatinski portal
VOYO logo

Najveće političke stranke su izborne rezultate sinoć čekale u izbornim stožerima u Zagrebu. No, i u drugim gradovima su lokalni ogranci stranaka organizirali fešte i domjenke. Tako su i u Splitu, HDZ-ovci veseli zbog osvojenih 66 mandata pjevali, točili šampanjac i jeli tortu s nazivom stranke.

Među običnim članovima stranke našli su se i viđeniji HDZ-ovci, gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić i predsjednik županijskog HDZ-a Ante Sanader. No, odmah uz Sanadera pojavio se i Jure Papić. On je najpoznatiji hrvatski lažni bogoslov kojeg je sama Crkva prokazala i ekskomunicirala iz svojih redova 2015. godine, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Družio se s političarima

To je mladić koji je godinama nosio svećeničku odoru te se predstavljao kao crkvenjak koji živi u siromaštvu. Često je bio prisutan na raznim sportskim, kulturnim i drugim manifestacijama u Splitu i okolici, a bilo ga je i po medijima. Razgovarao je i sa Stjepanom Mesićem, Jadrankom Kosor, Kolindom Grabar Kitarović i Ivom Josipovićem. No, njegova je krinka pala nakon što je objavio knjigu "Križni put".

"Gospodin Jure Papić nije nikada bio niti jest bogoslov Splitsko-makarske nadbiskupije. Zapravo, koliko nam je poznato, trenutačno nema status kandidata za svećeništvo ni jedne biskupije ili redovničke zajednice. Slijedom toga, nema pravo nositi kleričko ili redovničko odijelo ni koristiti crkvene titule uz svoje ime niti se tako predstavljati", objavio je splitski Nadbiskupski ordinarijat prije pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je sanjao Svetog Oca

Sam Papić nije govorio o izbacivanju iz Crkve, ali je medijima otkrio zbog čega je napisao knjigu: "Sanjao sam Svetog Oca, kako me zove, a ja se uspinjem stepenicama k njemu. Naglo sam se probudio i pod dojmom odlučio da ću napisati molitve koje ću posvetiti papi Franji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo