VIDEO KOJI SPAŠAVA ŽIVOT: / U pet minuta naučite gdje potražiti zaklon i što napraviti kad se dogodi potres

Image

Ako se u vrijeme potresa nalazite u svom stanu u zgradi, stanite pod nosivi zid. Ako ne znate koji je nosivi zid, čučnite u kut i pokrijte glavu rukama

31.12.2020.
20:24
VOYO logo

Crveni križ na svom YouTube kanalu objavio je edukativni video o tome kako postupati u slučaju potresa. Video je nastao u suradnji s kazalištem Tvornica lutaka, kako bi i najmlađi usvojili ove savjete.

Na edukativnoj snimci se vidi kako ako u vrijeme potresa spavate, ostanite ležati, a glavu pokrijte jastukom. Pripazite da vam se iznad glave ne nalazi nikakav teški luster ili slika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako pak u trenutku potresa jedete, prestanite s jelom i sakrijte se pod stol. Stavite ruku preko glave, a drugom rukom se primite za nogu stola. Ako imate stakleni stol, odmah se odmaknite od njega i čučnite u kut prostorije. Ako se u slučaju potresa zateknete vani, odmaknite se od drveća, stupova i kuća. Boravite na što čišćem prostoru.

U slučaju potresa nemojte nikako ulaziti u lift. Ako se u vrijeme potresa nalazite u svom stanu u zgradi, stanite pod nosivi zid. Ako ne znate koji je nosivi zid, čučnite u kut i pokrijte glavu rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo