VIDEO: / Hlo prekardašila - sjela Šukeru u krilo

Svi gledatelji HTV-a koji su u četvrtak pogledali emisiju Otvoreno svjedočili su jednoj od najurnebesnijih scena koju je priredila Hloverka Novak-Srzić.

11.6.2010.
9:27
VOYO logo

Ministar financija Ivan Šuker gostovao je u Otvorenom kako bi objasnio iznenadnu odluku Vlade da u Sabor uputi prijedlog izmjene postojećeg Zakona o HRT-u, o smanjenju pristojbe za 25 posto, odnosno sa 80 na 60 kuna već od 1. kolovoza.

arti-201006100542006"Nitko ne govori o tome da se na HRT-u neodgovorno odnosilo prema novcima hrvatskih građana, o aferama koje su potresale HRT. Ovo je jedina institucija u državi koja nema financijski nadzor", rekao je Šuker, dodajući da na HRT-u ima (pre)veliki broj zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hloverka je, pak, objašnjavajući kako će smanjenje pretplate ugroziti program i funkcioniranje HRT-a, jer će na programima ostati samo komercijalne emisije, pokušala ministru sjesti u krilo.

"Komercijalno? Želite da ja sad počnem raditi komercijalno?", rekla je Hlo i krenula prema Šukeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je to presjekao komentarom: "Gospođo Hloverka, ovo je neodgovorno ponašanje, ovo je neukusno, pa mi smo ozbiljni ljudi... Vaše ponašanje odraz je stanja i ponašanja u ovoj kući."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije dobro za vlastitu neefikasnost okriviti druge. Mi kao osnivači moramo dići ovu kuću za nekoliko stepenica i vidjet ćete da i s ovim novcima kuća može savršeno funkcionirati", rekao je Šuker, dodajući kako je taj prijedlog naročito teško bilo izreći premijerki Kosor: "Ona je dijete ove kuće. Jadranki je danas bilo najteže."

Hloverka se, pak, u odjavi emisije ispričala i gledateljima i ministru zbog tako energičnih reakcija njihove kuće, koja se tom odlukom Vlade osjetila toliko pogođenom jer drže da se time ugrožava i program i opstanak Hrvatske radiotelevizije, prenosi Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo