[VIDEO] EKSKLUZIVNO: / Za vatrogasce nema, ali za njih uvijek ima: Ministar zdravstva slavio ručkom na račun poreznih obveznika

Image
Foto: Net.hr

Ministar Kujundžić ''funkcionalno je spojio'' dvije slavonske zdravstvene ustanove pa u pratnji 10 osoba završio na ručku o trošku poreznih obveznika.

19.7.2017.
20:00
Net.hr
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, kako su objavili mediji, jučer je u Našicama, zajedno s državnim tajnikom Željkom Plazonićem svečano otvorio radove, kako bi se to ironično moglo reći, na ''funkcionalnom spajanju KBC-a Osijek i Opće bolnice Našice''.

Image
KUJUNDŽIĆ OBEĆAVA: /

'Unatoč velikim dugovima, bolnice neće ostati bez lijekova'

Image
KUJUNDŽIĆ OBEĆAVA: /

'Unatoč velikim dugovima, bolnice neće ostati bez lijekova'

Ministar je rekao kako će potpisanim ugovorom između dviju zdravstvenih ustanova podići kvalitetu usluga i sigurnost pacijenata i ono što je najvažnije – smanjiti troškove jer će se funkcionalnim spajanjem bolnica racionalnije upravljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije da sami nemaju za ručak

Za zdravstvo koje grca u problemima i dugovima od milijardu eura, koje je praktički pred kolapsom, to bi mogla biti dobra vijest da takvih funkcionalnih spajanja i sličnih eksperimenata, bez ikakvih rezultata, nije bilo i ranije. No, ministru i njegovim domaćinima, čelnicima Osječko-baranjske županije i grada Našica, te dviju zdravstvenih ustanova, učinilo se da je potpisivanje tog ugovora vrijedno ručka na račun poreznih obveznika. Jer, sve što su učinili, učinjeno je u njihovu interesu, pa su se odlučili počastiti u restoranu našičkog hotela Park, na Trgu dr. Franje Tuđmana 4.

Uz ministra na ručku je bilo još desetak osoba (''deset na jednoga, da mi smo proleteri'', kako je davno pjevao Branko Ćopić), a društvance se skrilo u jedan od kutova restorana Panolija, valjda da ne bodu oči. Ručak nije bio raskošan, nije se pretjerivalo, društvo se zadovoljilo juhom, miješanim mesom, filetima smuđa i soma obloženim slaninom, blitvom na dalmatinski i miješanim salatama, a ministar je na kraju pojeo porciju palačinki s orasima. Pilo se vino Miraz, vrhunsko naravno, iz lokalnog kraja, Feričanaca i tamošnje vinarije Feravino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve na trošak Našica

Ručak je, kako saznajemo, platio Grad Našice i cijena nije bila vrtoglava, oko 2500 kuna. Taj novac, naravno, tek je sićušna kap u onih vrtoglavih sedam i pol milijardi kuna duga hrvatskog zdravstva na čijem je čelu ministar Kujundžić. Cijena tog ručka ne može spasiti hrvatsko zdravstvo, no ipak jesu li se ministrovi domaćini, pa i on sam, mogli mašiti svojih novčanika. Možda zvuči sitničavo, ali nitko od gostiju na tom ručku nema manju plaću od 15-ak tisuća kuna i svakako mu nije problem platiti jedan, ne odveć raskošan ručak.

Ako su domaćini već mislili kako ministar Kujundžić, štednje radi, jer mu je resor u apokaliptičnom stanju, nije uzeo dnevnicu za put u Osijek i Našice, pa su ga odlučili počastiti, mogli su barem sami platiti svoj objed. Ovako, uz ministra i državnog tajnika, ručalo je još desetak ljudi. Kao da su se i oni ''funkcionalno spojili'' poput dviju slavonskih zdravstvenih ustanova, da bi im bilo jeftinije i racionalnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je s ručka izašao ležerno i nije ni pitao, kako to čine obični građani kada ustanu nakon objeda u restoranu (kako je učinio ovaj novinar koji se ondje našao stjecajem okolnosti i ručao istodobno kad i ministar u pratnji lokalne svite) koliko to košta i zatražio račun. Tako je ministar valjda naviknuo.

http://video.adriaticmedia.hr/originals/app/kujundzic_2.mp4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo