'ANARHIJA' / VIDEO Drama u centru Splita: Privedeni roditelji i dvoje djece nakon što su sprječavali uklanjanje ilegalnog kioska

Image
Foto: RTL

Obitelj tvrdi da se radi o protuzakonitoj proceduri, no iz grada imaju potpuno drugačiju verziju priče.

5.10.2021.
11:28
RTL
VOYO logo

Danas se u centru Splita odvijala dramatična situacija u kojoj su na kraju privedene četiri osobe. Naime, u tijeku uklanjanja ilegalnog kioska pokraj Turističke palače supruga vlasnika obila je izaći iz objekta, zbog čega su vatrogasci morali provaliti i izvući je van, zajedno s dvojicom muškarca koja su u međuvremenu također ušla u kiosk.

Prethodno su uklonjena i četiri automobila parkirana oko kioska koja su trebala isto trebala spriječiti uklanjanje, zbog čega je osim vatrogasaca i policije na mjestu događaja intervenirala i pauk služba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedene osobe su članovi obitelji u čijem je vlasništvu kiosk. Radi se o Dariju Alujeviću, njegovoj supruzi i sinu, a kasnije je uhićena i njihova kćer.

"Ovo je cirkus i objasnit ću građanima o čemu se tu radi. Doneseno je rješenje o uklanjanju kioska na koje je u roku uložena žalba. Prije nego što je žalbeni rok završen, doneseno je rješenje o izvršenju koje nema pravnu snagu. Ono nije izvršno zbog toga što nam nije uručeno. Znači, Grad Split je donio osnovno rješenje i na to rješenje o izvršenju uklanjanja, međutim mi ga nismo zaprimili, već nam je telefonskim putem javljeno da će se vršiti uklanjanje", rekao je Alujević za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
oglasio se i Kerum /

Nastavlja se svađa u Splitu zbog parkinga, oglasio se i Kerum: 'Ivošević na ovo već 24 sata nije reagirao. Sramota!'

Image
oglasio se i Kerum /

Nastavlja se svađa u Splitu zbog parkinga, oglasio se i Kerum: 'Ivošević na ovo već 24 sata nije reagirao. Sramota!'

Dodaje i da je Županija poništila rješenje Grada, te da se ovdje radi o protuzakonitoj proceduri. Obitelj također tvrdi da je grad požurio s uklanjanjem, jer su dobili rješenje od županije da se radi o pomorskom dobru i zato nije nadležan Grad Split.

​No, iz Grada imaju drugačiju verziju priče. Na teren je izašao i dogradonačelnik Bojan Ivošević, koji je također obratio novinarima i objasnio detalje oko uklanjanja kioska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta trafika sprječava dovršetak ovog dijela Rive od 2016. godine. Ona je tu ilegalno, bez ijednog papira, nikome ništa ne plaća. Stoji u prostoru i vremenu bez da ijedna inspekcija, ijedno tijelo, reagira prema njoj. Prva i glavna odgovorna osoba koja je trebala svih ovih godina reagirati je zaposlenik Lučke kapetanije, čiji je ured pokraj nas i koji pet godina ne postupa na pomorskom dobru. Znači, pet godina Lučka kapetanija dozvoljava bezakonje ispred njihovog ureda", objasnio je slučaj Ivošević.

Dodao je kako Grad ima važeće rješenje o izvršenju uklanjanja objekta te da žalba ne može odgoditi izvršenje, a komentirao je i "anarhiju" za koju smatra da se odvila prilikom izvršenja gradske odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazimo do toga da sa zakonima, a mnogi su dali svoje živote da bi imali uređen sustav, nitko u ovoj državi ne može uvesti red. Nitko nije u stanju natjerati sustav da radi, nitko ne smatra da ima ovlasti nad nečim što je očito nezakonito, što pet punih godina potpuno nezakonito u centru Splita sprječava dovršetak Rive. (…)  Možete izgraditi 3 bespravna objekta na Marjanu, možete se gore baviti s 2 ilegalne djelatnosti, možete imati bespravni kiosk u centru grada na Rivi, možete imati ilegalnu djelatnost u tom kiosku... Mislim da država nekim ljudima ni ne treba, neki se vrlo dobro snalaze u anarhiji i koriste sve rupe našeg sustava", zaključio je Ivošević u svom stilu.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo