Ponoćni užas /

VIDEO Četiri minute drame: Pogledajte kaos koji su doživjeli djelatnici Hitne u KB Dubrava

Image
Foto: Vijesti.hr

Kako je portal Vijesti.hr prvi objavio, muškarac koji je došao na hitni prijem u bolnicu napravio je eksces

28.1.2019.
12:40
Vijesti.hr
VOYO logo

Samo par dana nakon napada na medicinsko osoblje na odjelu Zavoda za tumore zagrebačke bolnice Jordanovac, došlo je do napada na medicinsko osoblje u KB Dubrava. 

Kako je portal Vijesti.hr prvi objavio, muškarac koji je došao na hitni prijem u bolnicu napravio je eksces. "Aktivirao je vatrogasni aparat, prijetio je zaštitarima i policiji, napao medicinsko osoblje, a uništio je i ambulantu", kazao nam je očevidac ovog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, policija je dojavu o ovom incidentu dobila pola sata nakon ponoći. Riječ je o 24-godišnjaku koji se u KB-u nalazio na pregledu na hitnom prijemu. Prema medicinskom je osoblju okrenuo vatrogasni aparat, kojim je lupao po vratima, a ujedno je i osoblju upućivao verbalne prijetnje. 

Više pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad na liječnike i zdravstvene radnike u Klinici za plućne bolesti Jordanovac i u hitnoj kirurškoj službi KB-a Dubrava, komentirao je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je istaknuo da su iz Ministarstva više puta osuđivali napade na zdravstveno osoblje.  

"Ako se sjećate, prošle godine radili smo na izmjeni Kaznenog zakona koji može zaštiti sve koji rade u zdravstvenom sustavu. Tako ćemo zaštititi i pacijente" poručio je Kujundžić. 

"Uvažavamo bolesnike i njihovu bolest, ali uistinu nasilje nad ljudima koji rade u bolnicama za najstrožu je osudu. Nasilje treba najstrože osuditi i ja vjerujem da će ti napadi biti procesuirani. Postojeći zakon štiti sve, no treba uvesti strože kazne za nasilje, posebice za atakiranje na one koji pokušavaju pomoći ljudima u bolesnom stanju", istaknuo je ministar te dodao da neke bolnice već imaju video nadzor, a da za ostale bolnice trenutno razmatraju. 

Policija nad mladićem u KB-u Dubrava upotrijebila sredstva prisile

Image

Nevjerojatni prizori iz KB Dubrava: Vatrogasnim aparatom demolirao ambulantu i napao osoblje

Image

Nevjerojatni prizori iz KB Dubrava: Vatrogasnim aparatom demolirao ambulantu i napao osoblje

U incidentu nitko nije ozljeđen, a policajci su zbog smirivanja situacije i sprječavanja mogućeg ozljeđivanja sebe i drugih osoba nad mladićem upotrijebili sredstva prisile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić je tijekom primanja medicinske pomoći verbalno napao medicinsko osoblje i aktivirao vatrogasni aparat, a s takvim ponašanjem nije prestao ni nakon dolaska policijskih službenika, izvijestila je zagrebačka policija.

Zbog smirivanja situacije i sprječavanja mogućeg ozljeđivanja sebe i drugih policajci su nad mladićem upotrijebili sredstva prisile. Liječnička pomoć pružena mu je u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi te će zbog tog slučaja biti provedeno kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi radi li se o prekršajnoj ili kaznenoj odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo